Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

Tijdens het studieprogramma van Voeding en Diëtetiek ontwikkel je je in 4 jaar tot een voedingsprofessional. Door het combineren van theorie en praktijk. Lees meer over de opbouw en inhoud van het studieprogramma in jaar 1.

Jaar 1

Het eerste jaar is een breed basisprogramma, daarna specialiseer je je verder. Je leert de theorie, maar werkt ook veel aan praktijkopdrachten. Vaak zijn dit actuele projecten op verschillende plekken in Amsterdam, waarmee je dus direct impact hebt. Tijdens het eerste jaar ontdek je jouw plek in je toekomstige werkveld. Je leert over gezonde en duurzame voeding. Na dit jaar kijk je op een andere manier naar de producten die je in de supermarkt ziet liggen: je weet alles over de achtergrond en samenstelling ervan. Maar daar blijft het niet bij, je gaat ook zelf een product ontwikkelen.

Projecten

  • Voedsel: alles over de samenstelling, eigenschappen en herkomst van producten.
  • Voeding van de Gezonde Mens: van gezond opgroeien tot vitaal oud worden.
  • Voeding voor de Stad: in- en met de praktijk werken aan oplossingen voor voedingproblemen, met aandacht voor digitaal en duurzaam ontwerpen.

Opdrachten met directe impact

In teamverband werk je aan verschillende reële vraagstukken van diverse opdrachtgevers in Amsterdam en omgeving. Om de geleerde theorie in de praktijk te brengen, maar ook om écht iets te doen. Je werkt aan oplossingen voor problemen op het gebied van voeding in Amsterdam en omgeving. 

Voorbeelden opdrachten

  • Organiseer een kookworkshop voor herstellende patiënten in het ziekenhuis.
  • Ontwikkel een innovatieve snack voor jongeren op een festival.
  • Stimuleer middelbare scholieren om gezonder te eten.

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding Voeding en Diëtetiek ontvang je het diploma Voeding en Dietetiek. Je mag de titel Bachelor of Science voeren. 

Bekijk studieprogramma jaar 2, 3 en 4
Haal meer uit je opleiding
Hoeveel tijd kost Voeding en Diëtetiek je per week?