Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de samenstelling van voedingsproducten? Volg je de nieuwste trends binnen de horeca en bakkerijbranche? En wil je je kennis overbrengen op jongeren? Dan is de voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding iets voor jou. Als leraar horeca en voeding breng je je leerlingen kennis bij over gastvrijheid en nieuwe bereidingstechnieken uit de horeca en bakkerijbranche.

Dinsdag 14 oktober | 17.00 – 20.00 uur
Bezoek de online voorlichtingsavond
Mickey en Fabiënne vertellen je meer over waarom zij de opleiding Leraar Horeca en Voeding hebben gekozen.

Begin jij na de zomer met Leraar Horeca en Welzijn voltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding duurt 4 jaar. Al in het eerste jaar ga je aan de slag op een opleidingsschool. Je leert lessen maken en geven die passen bij de ontwikkeling van je leerlingen. Maar ook hoe je ze nieuwsgierig maakt en gemotiveerd houdt. Je oefent hoe je dat steeds beter kunt doen. Je hebt ruimte om richting te geven aan je studie en jouw leerproces. Daarbij krijg je hulp van een studentbegeleider.

Mickey en Fabiënne vertellen je meer over de sfeer op de opleiding én in het Kohnstammhuis.
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met onderwijskunde binnen de beroepsproducten en volg je de module Oriëntatie op Onderwijs en Opvoeding. Daarnaast volg je vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie, Vakdidactiek en Hospitality & Business. Je loopt stage op een school die past binnen de horeca of bakkerij.

Jaar 2

De beroepsproducten gaan verder in op het onderwijs wat je verzorgt. Je loopt vaker stage. Vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie, Vakdidactiek en Hospitality & Business krijgen meer vorm.

Jaar 3

In jaar 3 is er een mogelijkheid om je in de opleiding meer te verdiepen of nog meer te verbreden in je niet-verwante of verwante vak of in je docentschap. Dit kan door het volgen van de aangeboden modules in semester 1 of buiten de opleiding tijdens een minor in semester 2. Je sluit jaar 3 af met een assessment om er zo achter te komen waar je jezelf nog kan ontwikkeling in leerjaar 4.

Jaar 4

In jaar 4 kies je waar je jezelf verder in wilt verdiepen om je onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Ook doe je praktijkonderzoek in het pedagogisch en vakdidactisch bekwaam op je stageschool en sluit je de opleiding af met een assessment.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 14 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar. In het tweede semester is er in leerjaar 1 en 2 een buitenlandexcursie waar de kosten rond de € 500 per jaar zijn.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Horeca en Voeding voltijd?

Studenten aan het leren
  • Je geeft zelf richting aan je opleiding, je ontwikkeling en wat voor leraar je wil zijn.
  • Je begeleider helpt je om keuzes te maken die bij je passen en bij de fase in je ontwikkeling.
  • Je leert lesgeven in de praktijk bij verschillende opleidingsscholen in Amsterdam en in de regio.
  • Je ontwikkelt een open houding om met een nieuwsgierige, open blik naar mensen en situaties te kijken.
  • Je ontwikkelt vaardigheden om goed om te kunnen gaan met veranderingen in de samenleving die impact hebben op onderwijs.

Voor wie?

Studenten serveren diner
  • Je hebt interesse in voeding en gezondheid.
  • Je hebt belangstelling in horeca, ondernemen, bakkerij en recreatie.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.