Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de samenstelling van voedingsproducten? Volg je de nieuwste trends binnen de horeca? En wil je je kennis overbrengen op jongeren? Dan is de voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding iets voor jou. Als leraar horeca en voeding breng je je leerlingen kennis bij over servicegerichtheid en nieuwe bereidingstechnieken.

Schrijf je in
Student aan het koken

Begin jij na de zomer met Leraar Horeca en Welzijn voltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding duurt 4 jaar. Vanaf het 1e jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar tegen.

Studenten aan het koken
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met onderwijskunde binnen de beroepsopdrachten en volg je de module De Ontwikkeling van de Adolescent. Daarnaast volg je een breed studieprogramma met vakken zoals zoals Biologie, Scheikunde en Praktijk Horeca en Voeding. En vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie en Bedrijf & Organisatie. Je loopt stage op een school die past binnen de horeca of bakkerij.

Jaar 2

De beroepsopdrachten gaan verder in op het onderwijs wat je verzorgt. Je loopt vaker stage. Vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie en Bedrijf & Organisatie krijgen meer vorm.

Jaar 3

In jaar 3 volg je vakken zoals Vakdidactiek die ingaat op het (v)mbo. Semester 1 sluit je af met een assessment waarin je laat zien dat je kunt deelnemen aan het afstudeerjaar. In semester 2 kies je een minor waarmee je je opleiding kunt verdiepen of verbreden.

Jaar 4

In jaar 4 wordt er gewerkt in projecten, je kiest waar je jezelf verder in wilt verdiepen om je onderwijs zo goed mogelijk vorm te kunnen geven. Ook doe je praktijkonderzoek en sluit je de opleiding af met een assessment.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 14 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Horeca en Voeding voltijd?

Studenten maken sushi
  • Je wordt enthousiast van het idee om jongeren voor te bereiden op een baan in de foodsector.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar horeca en voeding heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

Student aan het koken
  • Je hebt interesse in voeding en gezondheid.
  • Je hebt belangstelling in horeca, ondernemen en brood en banket.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.