Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Saskia werkt als zwemtrainer in de High Performance Centra van Amsterdam en Amersfoort

Student Ad Sport

'Ik sta nog niet zo heel lang langs de badrand, dus mijn coachcarrière is nog in ontwikkeling.'

‘Doordat ik 2 keer aan de Olympische spelen heb deelgenomen weet ik wat ervoor nodig is om daar te komen. Deze ervaring neem ik mee tijdens het coachen van sporters. Na het bijwonen van de open dag en na overleg met collega’s besloot ik me in te schrijven voor de Ad Sport.

Ik sta nog niet zo heel lang langs de badrand, dus mijn coachcarrière is nog in ontwikkeling. Een mooi moment dus om mij verder te ontwikkelen als coach. Het is voor mij super waardevol om te leren van docenten, gastdocenten en medestudenten. Iedereen heeft een andere achtergrond en dat is interessant.

Momenteel begeleid ik talentvolle jeugd para-zwemmers. Deze zwemmers combineren de trainingen bij hun eigen club met stages in Amersfoort. De stages worden door mij als Johan Cruyff Foundation-coach begeleid. Naast JCF-coach ben ik assistent-coach bij het HPC-parazwemmen. Veel van wat ik leer tijdens de opleiding kan ik direct toepassen in de praktijk en delen met collega’s. Ik begeleid sporters nu inmiddels op het gebied van voeding. Ook de verhalen van sprekers zijn leerzaam en interessant. Mijn doel is om uiteindelijk zelfstandig voor de groep te staan en naar de Paralympische of Olympische spelen te gaan als coach!’