Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Werk je als trainer/coach in een top- of talentsportomgeving en wil je je verder verdiepen in trainingen geven, sporters coachen en een begeleidingsteam managen? En bijdragen aan het meerjarentopsportbeleid van jouw organisatie? Dan is de 2-jarige deeltijdopleiding Ad Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), iets voor jou.

Schrijf je in
Ad Sport iets voor jou?

Begin jij na de zomer met de Ad Sport? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Het 2-jarige lesprogramma bestaat uit 4 semesters. Je komt 1 dag per week (woensdag) naar onze sportcampus en studeert daarnaast thuis. Je gebruikt je eigen werkomgeving voor opdrachten over actuele beroepsvraagstukken en voor het verder ontwikkelen van jouw visie op het vak topsport- en talentcoach.

Semester 1

De atleet staat centraal. Je richt je trainingen en coaching in op (beoogde) wedstrijdresultaten en de ontwikkeling van topsporters.

Semester 2

Je stelt een team samen binnen de kaders van het meerjarentopsportbeleid. Je leert bijvoorbeeld hoe je een strategie en de randvoorwaarden formuleert voor een succesvol team. Daarbij houd je rekening met de visie en doelen van de organisatie op het gebied van topsportbegeleiding en de beschikbare (financiële) middelen.

Semester 3

Je leert hoe je omgaat met bijvoorbeeld de (internationale) pers en social media en hoe je dit met een plan van aanpak overbrengt aan je sporters.

Semester 4

Je start met een vrije opdracht. Loop bijvoorbeeld stage in het buitenland. Volg vakken bij andere opleidingen, binnen en buiten de HvA. Of schrijf je in voor een module die je voorbereidt op de ALO Amsterdam. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Lees meer over Associate degree

Toelatingseisen

Werkplek + havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de Ad Sport toegelaten met havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Daarnaast werk je minimaal 16 uur per week als trainer/coach in een (inter)nationale topsportomgeving en heb je voldoende mogelijkheden om je leerresultaten te halen.

Lees meer over toelatingseisen

Benodigde tijd

40 uur per week

Je gaat een vaste dag in de week (woensdag) naar de campus (8 uur). Daarnaast werk je aan praktijkvraagstukken in je eigen werkomgeving (16 uur) en studeer je thuis (16 uur).

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Bekijk de huidige collegegeldtarieven. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie wordt je collegegeld berekend.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad Sport aan de HvA?

  • Door onder andere de toenemende omvang van de staf en de invloed van data en technologie wordt de rol van de coach steeds veeleisender en complexer. Je leert de vaardigheden die een moderne coach nodig heeft: management skills, omgaan met online middelen en wetenschappelijke inzichten vertalen naar de sportpraktijk.
  • Een praktijkgerichte opleiding met veel begeleiding en actuele opdrachten uit het werkveld.
  • Je bepaalt zelf je leerpad en staat aan het roer van je eigen opleiding.
  • Naast 1 lesdag per week op de campus gebruik je je eigen werkomgeving om te werken aan actuele en urgente beroepsvraagstukken en om je visie op het vak topsport- en talentcoach verder te ontwikkelen.

Voor wie?

  • Je werkt minimaal 16 uur per week als trainer/coach binnen een (inter)nationale topsportomgeving.
  • Je traint, begeleidt en coacht talentvolle sporters op het hoogste prestatieniveau en hebt bij voorkeur meerdere jaren ervaring.
  • Je wil bijdragen aan het meerjarentopsportbeleid van jouw organisatie.
  • Je wil jouw waarde en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt verhogen.
  • Je zoekt verdieping binnen jouw huidige functie als topsport- en talentcoach.