Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Afgestudeerd? Met een Ad Sport-diploma kun je op allerlei plekken aan de slag binnen topsportorganisaties. Je hebt je ontwikkeld tot een moderne topsport- en talentcoach. Je kunt natuurlijk ook verder studeren, aan het hbo of een universiteit.

Waar ga je aan de slag?

Voordat je aan de Ad Sport begint, werk je al minimaal 16 uur per week als trainer/coach binnen een (inter)nationale topsportomgeving. Na het afronden van deze opleiding heb jij je verder ontwikkeld als trainer/coach en ben je klaar voor de volgende stap binnen jouw club, (inter)nationale team, bond of commerciële ploeg of BVO.

Doorstuderen na je opleiding?

Je hebt diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een (verkorte) bacheloropleiding en daarna een master volgen. Een logische keuze na de Ad Sport is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Met een ALO-diploma kun je in veel sectoren aan de slag op het gebied van sport en bewegen. Je hebt de eerstegraads bevoegdheid om les te geven binnen alle typen onderwijs: van basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs onderwijs tot een universitair sportcentrum.