Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Tennistrainer Maarten vertelt over zijn ervaringen met de Ad Sport

Student Ad Sport

'In de toekomst wil ik fulltime werken met regionale en nationale jeugdselectie t/m 14 jaar.'

Maarten is tennistrainer bij TV Strokel, Tennisacademy Bogstra en Kockx en het Centre of Sports & Education. Naast deze 3 tennis-banen volgt hij de Associate Degree Sport, uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach.

'Ik heb gekozen voor de Ad Sport, omdat ik mijn kennis wil verbreden als trainer-coach, maar vooral ook om te leren van coaches uit andere sporten. In de toekomst wil ik fulltime werken met regionale en nationale jeugdselectie t/m 14 jaar. Ik kijk er iedere week weer naar uit om naar Amsterdam te reizen voor mijn lessen. Het is fijn om te kunnen sparren met mijn klasgenoten die in andere takken van sport werkzaam zijn. Ook vind ik de inspiratiesessies waarin topcoaches worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen, enorm leerzaam. Hoe tof is het dat coaches als Guido Vermeulen, Arie Koops en Jeroen Otter vertellen hoe zij een team managen en atleten begeleiden naar topprestaties.

Door de Ad Sport reflecteer ik nu al meer op mijn eigen manier van werken. Ik sta veel vaker stil bij wat goed of niet goed gaat. En dat doe ik nu ook bij mijn pupillen. Wat kun je de volgende keer aanpassen om het beter te doen? Daarmee probeer ik nu al het verschil te maken.'