Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingseisen

Heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma? Dan heb je de juiste vooropleiding voor de Ad Sport. Lees meer over de toelatingseisen en aanbevelingen voor deze opleiding.

VooropleidingToelatingseisenAanbeveling
Havo
  • Toelaatbaar met werkplek voor minimaal 16 uur per week als trainer/coach

Trainerslicentie niveau 4 behaald

Vwo
  • Toelaatbaar met werkplek voor minimaal 16 uur per week als trainer/coach

Trainerslicentie niveau 4 behaald

Mbo 4
  • Toelaatbaar met diplomadatum van voor 1 sept. 2024
  • Minimaal 16 uur per week werkzaam als trainer/coach
  • Geen vrijstellingen voor op mbo-behaalde vakken

Trainerslicentie niveau 4 behaald

Werkplek en trainerslicentie

Voor de opleiding Ad Sport moet je minimaal 16 uur per week werken als trainer/coach in een (inter)nationale topsportomgeving. Je coacht dus atleten/sporters die op het hoogste niveau in Nederland actief zijn. Bij voetbal vallen daar bijvoorbeeld jeugdteams van een BVO onder en bij een kleinere sport zoals triathlon moeten jouw atleten actief zijn bij een Regionaal Trainings Centrum (RTC). Het niveau van je werkplek is belangrijk voor het uitvoeren van alle opdrachten tijdens de opleiding. Mocht je twijfelen of je aan deze eis voldoet? Neem dan contact met ons op via adsport-fbsv@hva.nl(opent in nieuw venster)

Een belangrijk deel van het leren vindt plaats in de beroepspraktijk waar je werkt. Daarom beoordelen wij jouw werkplek voordat je start met deze opleiding. Een trainerslicentie van niveau 4 van de Kwalificatie Structuur Sport of vergelijkbaar niveau is een pre.

21 jaar of ouder?

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je op grond van je leeftijd deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek. Dit toelatingsonderzoek toetst of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt voor het volgen van een hbo-opleiding. Bekijk 21+-toelatingsonderzoek Ad Sport

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma? Vraag de afdeling Studentenzaken dan om jouw diploma te waarderen. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is Staatsexamen NT2-II. Je diploma moet voor de start met je opleiding gewaardeerd worden. Dit gebeurt door de diplomawaardeerders van het International Office (Studentenzaken). 

Lees meer over diplomawaardering

Taalschakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma met minimaal havo 5-niveau? Volg dan het voorbereidende Taalschakeltraject.

Schrijf je in voor deze opleiding