Hogeschool van Amsterdam

Jaar 3 en 4: flexibel programma

In het derde en vierde jaar ga je je talent doorontwikkelen. Je kiest voor een specialisatie, een minor en een stage. De volgorde van het programma is vrij te kiezen. Je keuze is afhankelijk van je talent en het beroepsprofiel dat je voor ogen hebt. Het laatste semester van je studie besteed je aan een afstudeerproject.

Op deze pagina lees je meer over specialisaties, minor en afstudeerfase. Lees meer over stage

Specialisaties 

De specialisatieprogramma’s zijn programma’s van een half jaar die verdieping geven aan en verbonden zijn met de verschillende afstudeerrichtingen. 

AMFI biedt de volgende specialisaties per afstudeerrichting aan:

Fashion & Design

  • Collection (een collectie ontwikkelen in het handschrift van een designer of een merk vanuit een tailoring-perspectief)

Fashion & Management

  • Make & Buy (ontwikkelen en inkopen van mode voor retailers in de rol van inkoper en product manager)
  • Fashion Marketing & Retail (ontdekken en begrijpen van consumenten tribes, hun relatie met merken en retail en het ontwikkelen van innovatieve marketing)
  • International Production (ontwikkelen van commerciële, technische en productiemanagementvaardigheden tijdens een praktijkopdracht in het buitenland)

Fashion & Branding

  • Brands & Identity (creëren en communiceren van een fashionmerkidentiteit)
  • Brands & Innovation (ontwikkelen van toekomstige scenario's tussen producenten, producten en consumenten)

Alle richtingen

  • iNDiViDUALS (ontwerpen, produceren en in de markt zetten van AMFI-merk iNDiViDUALS)

Minor 

Minoren zijn semesterprogramma's van een half jaar waarmee je je studie in het derde of vierde jaar kunt verdiepen of verbreden. Je kunt de minor zowel bij ons volgen als bij een andere hogeschool of universiteit. Er is dus sprake van keuzevrijheid, maar ook van instapvoorwaarden per minor. Zo is een voorwaarde dat er een relatie is met de afstudeerrichtingen Design, Management of Branding.

AMFI biedt de volgende minoren aan:

Kijk voor meer informatie op de pagina over minoren.

Afstudeerfase 

Het laatste semester van je studie besteed je aan een afstudeerproject. Voor Fashion & Branding en Fashion & Management kan dat een opdracht van een bedrijf of een zelf te kiezen onderzoeksonderwerp zijn dat relevant is binnen de modewereld. Bij Fashion & Design ontwerp je een catwalkcollectie of een trend-forecasting boek. 

  • Bij Fashion & Design kun je een scriptie over een uitgebreide trend forecast schrijven, of ontwerp je een collectie voor de catwalk. 
  • Bij Fashion & Management kun je een scriptie schrijven gebaseerd op een probleemstelling van het bedrijfsleven, of kies je je eigen onderzoeksonderwerp dat voor de mode-industrie relevant en nuttig is.
  • Bij Fashion & Branding ontwikkel je een strategie en creëer je een professioneel branding product namens een vraagstelling vanuit het bedrijfsleven, of na het uitzoeken van een fashion en branding gerelateerd onderwerp voor een onderzoek.
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 27 oktober 2017