Hogeschool van Amsterdam

Academische route

Toegepaste Psychologie

Wil jij tijdens je opleiding theoretisch uitgedaagd worden en ook praktijkgericht bezig zijn? Wil je na het behalen van je diploma toelaatbaar zijn tot een van de geselecteerde mastertracks binnen de masteropleiding Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA)? Ben jij een ambitieuze vwo’er, havist of mbo-doorstromer? Dan past een hbo-opleiding met academische route van de HvA en UvA bij jou.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan de academische route als je:

  • goed zelfstandig werkt;
  • graag uitgedaagd wordt om te presteren;
  • het selectietraject in jaar 2 succesvol doorloopt.

Om toegelaten te worden tot een van de geselecteerde mastertracks bij de UvA dien je bovendien je studie binnen de gestelde tijd afgerond te hebben.

Programma

De academische route verbindt de kennis en vaardigheden die je opdoet bij Toegepaste Psychologie en de wetenschappelijke kennis en vaardigheden die aansluiten bij onderwijs en onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

Dit tweejarig programma volg je in jaar 3 en 4 naast je lesprogramma van Toegepaste Psychologie. In jaar 3 ligt de nadruk op statistiek en methodenleer, academisch schrijven en wetenschappelijk redeneren. In jaar 4 kies je een inhoudelijke specialisatie die je voorbereidt op een master.

Studiebelasting

De academische route bestaat uit 69 studiepunten en komt deels in de plaats van vakken van de opleiding Toegepaste Psychologie.

Welke tracks van de master Psychologie kun je volgen?

Alle mastertracks van de master Psychologie (m.u.v. Gezondheidzorgpsychologie en de research master) zijn opgenomen in de academische route bij Toegepaste Psychologie. Soms zij er extra ingangseisen.

Toelating

De mastertracks zijn toegankelijk via selectie. Een afgerond kwalificatieprogramma geeft dus niet automatisch toegang. Kijk voor meer informatie op de UvA mastersite Psychologie. Informatie over de extra eisen vind je op de site van de mastertrack onder 'Application and admission information'.

Kosten

Het collegegeld voor een hbo-opleiding met academische route is gelijk aan het reguliere collegegeld. Je moet wel rekening houden met kosten voor boeken en ander studiemateriaal.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 12 mei 2020