Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Selectie

Het is niet langer mogelijk om je in te schrijven voor de opleiding voor het studiejaar 2024-2025. Dit kon van 1 oktober 2023 tot uiterlijk 15 januari 2024. De selectieprocedure voor de opleiding Toegepaste Psychologie is reeds afgelopen.

Informatie over het laatste geplaatste rangnummer (update 22-7-2024)

Vanaf 1 mei zie je op deze pagina wekelijks welk rangnummer als laatste een plaats aangeboden heeft gekregen. Je krijgt rechtstreeks bericht van Studielink als je alsnog in aanmerking komt.

Datum:   21-07-2024                          Plaats aangeboden aan nummer: 596

Disclaimer: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Uitslag selectie en kans op plaatsing

Er kunnen 420 studenten starten met de opleiding.  Op 15 april 2024 ontvang je twee berichten. Van Studielink ontvang je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald.

 

Rangnummer tussen 1 en 420

Dan heb je inmiddels een plaats aangeboden gekregen. Deze plaats moet je binnen 2 weken accepteren. Doe je dat niet, dan gaat je plaats naar de volgende op de lijst. Hoe je jouw plaats verzilvert op Studielink, kun je hier terugvinden.

 

Rangnummer boven de 420                                                                                        

Valt jouw rangnummer buiten het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, dan moet je afwachten of je alsnog een plaats krijgt aangeboden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als andere deelnemers aan de selectie hun plaats niet accepteren of niet slagen voor hun eindexamen.

Ter indicatie, in studiejaar 2022-2023 zijn studenten met rangnummers rond de 670 ook nog geplaatst voor de opleiding.

Selectiecriteria

Het gemiddelde cijfer dat je haalt voor de toetsen, bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Inzage resultaten

Er hebben zich ruim 1000 kandidaten aangemeld voor de selectie en het is om die reden niet mogelijk voor de opleiding om een persoonlijke inzage op de resultaten te geven. De opleiding Toegepaste Psychologie heeft er alles aan gedaan om te zorgen voor een correcte beoordeling. De toetsen zijn allemaal nagekeken via het 4-ogenprincipe aan de hand van een antwoordmodel.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Bekijk de veelgestelde vragen over inschrijven en selectie