Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toegepaste Psychologie

Selectie

De opleiding Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Er zijn 420 opleidingsplaatsen. Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, vindt er een selectie plaats.

Data selectie

De online selectiedagen voor studiejaar 2023-2024 zijn op: 

  • Vrijdag 10 februari 2023
  • Vrijdag 17 februari 2023

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de selectie. Daarin staat ook hoe je je aanmeldt voor een van deze data.

Programma selectie

De selectie bestaat uit:

  • een huiswerkopdracht
  • een groepsopdracht

Vóór de selectiebijeenkomst: de huiswerkopdracht

Een week voor de selectiebijeenkomst ontvang je per mail toegang tot onze digitale leeromgeving. Je bestudeert ter voorbereiding de lesstof en maakt een huiswerkopdracht. Deze lever je digitaal de dag voor de online selectiebijeenkomst in.

Tijdens de selectiebijeenkomst: de groepsopdracht

Tijdens de online selectiebijeenkomst werk je in een groepje aan een opdracht die je aan het einde van de bijeenkomst inlevert. Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Selectiecriteria

Het gemiddelde cijfer van de huiswerkopdracht en de groepsopdracht bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

In 2022 deelgenomen aan de selectie en niet gestart met de opleiding?

Resultaten van de selectiebijeenkomst zijn 2 jaar geldig. Heb jij vorig jaar deelgenomen aan de selectie, maar ben je niet gestart met de opleiding dan kan je ervoor kiezen jouw behaalde resultaten voor dit jaar te laten gelden.

Dit doe je door uiterlijk 21 januari een melding te maken via het vragenformulier. Er is hierbij geen garantie op een aangeboden plaats.

Je kan ook opnieuw deelnemen aan de selectiebijeenkomst, eerder behaalde resultaten van 2022 komen dan te vervallen. Meld je dan aan via sis.hva.nl

Bekijk de veelgestelde vragen over inschrijven en selectie