Hogeschool van Amsterdam

HBO-Verpleegkunde

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor, voltijd

Je wilt hbo-verpleegkundige worden. Dan ben je iemand die graag voor mensen zorgt, je vindt het prettig om in een team samen te werken, en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Als je klaar bent met je studie ben je verpleegkundige op hbo-niveau, het hoogste opleidingsniveau. Je kunt dan gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis, in de psychiatrie, of als wijkverpleegkundige. Verpleegkundigen bieden zorg aan patiënten, en ze werken nauw samen met de patiënt, mantelzorgers en andere hulpverleners.

De opleiding Verpleegkunde duurt vier jaar en bestaat uit de propedeutische fase (eerste studiejaar) en de hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar).

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 12 tot 14 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Als verpleegkundige kun je aan de slag in het ziekenhuis of als wijkverpleegkundige. Maar ook in de verstandelijk gehandicaptenzorg, de ambulante (psychiatrische) zorg, de kinderverpleegkunde of de ouderenzorg.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een diploma havo, vwo, of mbo-4. Er zijn geen aanvullende eisen. We adviseren je een cursus biologie te volgen wanneer je geen biologie hebt gehad tijdens je vooropleiding.

Lees meer

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. Om deze reden is deelname aan de studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van het inschrijfproces.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid