Hogeschool van Amsterdam

HBO-Verpleegkunde

Opleiding tot Verpleegkundige. Bachelor, voltijd

Je wilt hbo-verpleegkundige worden. Dan ben je iemand die graag voor mensen zorgt, je werkt graag samen in een team, en durft verantwoordelijkheid te nemen. Als je klaar bent met je studie kun je gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis, in de psychiatrie, of als wijkverpleegkundige. Verpleegkundigen bieden zorg en werken nauw samen met de patiënt, mantelzorgers en andere hulpverleners.

De opleiding Verpleegkunde duurt vier jaar en bestaat uit de propedeutische fase (eerste studiejaar) en de hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar).

Lees meer

Als verpleegkundige kun je aan de slag in het ziekenhuis of als wijkverpleegkundige. Maar ook in de verstandelijk gehandicaptenzorg, de ambulante (psychiatrische) zorg, de kinderverpleegkunde of de ouderenzorg.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid