Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Gezondheid

Wil jij graag weten wat je zoal kunt doen binnen de Gezondheidszorg en welke opleidingen de HvA op dat gebied heeft? Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.

Wat kan je doen in de Gezondheidszorg?

Als je graag met mensen wilt werken en voor mensen wilt zorgen, kun je veel verschillende kanten op in de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan Fysiotherapie en Ergotherapie of aan Verpleegkunde, Voeding en Diëtetiek of Biomedische Technologie. Ook kun je leraar worden in bijvoorbeeld Gezondheid en Welzijn. Onderaan deze pagina vind je alle opleidingen op het gebied van Gezondheid bij de HvA.

Verpleegkunde of paramedische zorg

Ben je een doener, zit je liever niet achter een bureau en zorg je graag voor mensen? Misschien is verpleegkunde iets voor jou. Een verpleegkundige verleent bijvoorbeeld zorg aan kwetsbare mensen die pijn hebben, verward zijn of ongeneeslijk ziek. Je kunt in de gezondheidszorg ook andere kanten op. Lijkt het jou interessant om mensen te helpen die moeite hebben met bewegen door een blessure, ouderdom of ziekte? Kijk dan eens naar een opleiding Ergotherapie of Fysiotherapie. Of kies voor een opleiding met de leerroute Interprofessionele Paramedische Zorg (IPZ). Je gaat dan direct in jaar 1 aan de slag met echte vraagstukken in de praktijk. Wat je daarmee kunt? Mensen coachen bij een gezonde leefstijl, ouderen vitaal houden, sporters helpen revalideren en nog veel meer. 

Onderwijs en opleiding

Als je gezondheidszorg interessant vindt en lesgeven je ook trekt, dan kun je dat combineren. Je kunt bijvoorbeeld lesgeven in Biologie op het voortgezet onderwijs of in Gezondheidszorg en Welzijn op het mbo. 

Geestelijke gezondheidszorg

Vind jij het interessant waarom mensen zich gedragen zoals ze dat doen? Wil jij met mensen uitzoeken hoe ze hun denken en gedrag kunnen veranderen om beter te functioneren in de maatschappij? Kijk dan naar de opleiding Toegepaste Psychologie. Werk je als verpleegkundige en wil je je specialiseren in de GGZ?  Volg dan het schakelprogramma Master GGZ-Verpleegkunde. Of heb jij zelf het een en ander meegemaakt en wil je je ervaring inzetten om anderen te helpen? Misschien is de Associate degree (Ad) Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn dan wel wat voor jou. Wil jij de samenleving een stukje beter maken? Mensen helpen om hun leven weer op orde te krijgen. Een gezin ondersteunen zodat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige actieve volwassenen. Kijk dan eens naar de opleiding Social Work.

Onderzoek en ontwikkeling

Is onderzoek doen meer iets voor jou? Wil je techniek en gezondheid combineren in bijvoorbeeld de ontwikkeling van apps of slimme apparaten waarmee we ons lichaam en gezondheid beter kunnen begrijpen? En wil je voor je toekomst nog veel verschillende mogelijkheden open houden? Kijk dan eens bij Biomedische Technologie.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Gezondheid

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Gezondheid