Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Gezondheid

Wil jij graag weten wat je zoal kunt doen binnen de Gezondheidszorg en welke opleidingen de HvA op dat gebied heeft? Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.

Wat kan je doen in de Gezondheidszorg?

Als je graag met mensen wilt werken en voor mensen wilt zorgen, kun je veel verschillende kanten op in de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan Fysiotherapie en Ergotherapie of aan Verpleegkunde, Diëtetiek of Biomedische Technologie. Ook kun je leraar worden in bijvoorbeeld Gezondheid en Welzijn. Onderaan deze pagina vind je de opleidingen bij de HvA.

Verpleegkunde of paramedische zorg

Als je een doener bent, niet achter een bureau wilt zitten en graag voor mensen zorgt, dan kan verpleegkunde iets voor jou zijn. Een verpleegkundige verleent bijvoorbeeld zorg aan kwetsbare mensen die pijn hebben, verward zijn of ongeneeslijk ziek. Je hebt verschillende vaardigheden nodig om hier goed mee om te kunnen gaan. Naast werken als verpleegkundige, kan je in de gezondheidszorg ook andere kanten op. Lijkt het jou interessant om mensen te helpen die  moeite hebben met bewegen door een blessure, ouderdom of ziekte? Kijk dan eens naar een opleiding op het vlak van Ergotherapie, Fysiotherapie of Oefentherapie, bijvoorbeeld de opleiding Interprofessionele Paramedische Zorg. Daarin leer je de vaardigheden die nodig zijn voor alle drie die beroepen.

Onderwijs en opleiding

Als je gezondheidszorg interessant vindt en lesgeven je ook trekt, dan kun je dat combineren. Je kunt bijvoorbeeld lesgeven in Biologie op het voortgezet onderwijs of in Gezondheidszorg en Welzijn op het mbo. 

Geestelijke gezondheidszorg

Vind jij het interessant waarom mensen zich gedragen zoals ze dat doen? Wil jij met mensen uitzoeken hoe ze hun denken en gedrag kunnen veranderen om beter te functioneren in de maatschappij? Kijk dan naar de opleiding Toegepaste Psychologie. Of als verpleegkundige kan je je ook specialiseren in de GGZ. Dan is de opleiding Verpleegkunde iets voor jou. Of heb jij zelf het een en ander meegemaakt en wil je je ervaring inzetten om anderen te helpen? Misschien is de Associate degree (Ad) Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn dan wel wat voor jou. Wil jij de samenleving een stukje beter maken? Mensen helpen om hun leven weer op orde te krijgen. Een gezin ondersteunen zodat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige actieve volwassenen. Kijk dan eens naar de opleiding Social Work.

Onderzoek en ontwikkeling

Is onderzoek doen meer iets voor jou? Wil je techniek en gezondheid combineren in bijvoorbeeld de ontwikkeling van apps of slimme apparaten waarmee we ons lichaam en gezondheid beter kunnen begrijpen? En wil je voor je toekomst nog veel verschillende mogelijkheden open houden? Kijk dan eens bij Biomedische Technologie.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en maak een vliegende start met je studiekeuze.

Maak een vliegende start met je studiekeuze

Open dagen

Proef de sfeer bij de opleiding en in de gebouwen van de HvA, volg opleidingspresentaties en stel al je vragen aan studenten en docenten. Meld je aan voor de open dag.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Hoe kies je een opleiding die bij je past?

Sta jij nog aan het begin van je studiekeuze? Bekijk dan hoe je het beste je keuze kunt gaan vormgeven. Lees meer over de drie fasen: verken jezelf, verken de mogelijkheden en kom in actie. Zo maak je een onderbouwde keuze.