Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

De opleiding Verpleegkunde duurt 4 jaar en bestaat uit de propedeutische fase (jaar 1) en de hoofdfase (jaar 2,3 en 4).

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding maak je kennis met het beroep van verpleegkundige. Wat is mijn rol precies en past dit bij mij? Dit doe je door het volgen van verschillende vakken waarin je basiskennis en -vaardigheden opdoet. Ook doe je een beroepsoriëntatie van 5 weken in de praktijk. In jaar 2 ga je dieper in op de leerstof uit jaar 1 en loop je 10 weken stage.

Het is als verpleegkundige van groot belang dat je in staat bent jezelf te verplaatsen in de schoenen van je patiënt. Tijdens de opleiding ga je hier in jaar 1, 2 en 3 op verschillende manieren mee aan de slag. 

Lees onze FAQ's!

Mbo-hbo-schakeltraject

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde op zak? Dan kun je kiezen voor het voltijd mbo-hbo-schakeltraject.

Lees meer over het schakeltraject

Honours Verkort Programma Acute Zorg

Het Honours Verkort Programma Acute Zorg is een honours programma van 3,5 jaar, gericht op de acute en intensieve zorg in ziekenhuizen. Je wordt voorbereid om na je diploma de HvA-master Critical Care of een specialisatie in de acute of intensieve zorg te volgen. Meld je voor de start van de opleiding HBO-Verpleegkunde apart aan voor dit programma. 

Lees meer over het Verkort Programma Acute Zorg

Specialisaties

De opleiding biedt je naast het reguliere studieprogramma de mogelijkheid om vanaf jaar 3 in je opleiding uit te breiden met een specialisatie. Je kunt kiezen uit 3 programma's:

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding HBO-Verpleegkunde ontvang je het diploma voor HBO-Verpleegkunde. Je mag de titel Bachelor of Science voeren. 

Jaar 2, 3 en 4
Haal meer uit je opleiding
Hoeveel tijd kost de opleiding HBO-Verpleegkunde?
Download de opleidingsflyer (PDF)
(opent in nieuw venster)