Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Honours Verkort Programma Acute Zorg

Het Honours Verkort Programma Acute Zorg (PAZ) is een versneld programma gericht op de acute en intensieve zorg in ziekenhuizen. Je wordt voorbereid om na de opleiding tot hbo-verpleegkundige, de master Critical Care of een specialisatie in de acute of intensieve zorg te volgen.

Honours Verkort Programma Acute Zorg  - Iets voor jou?

  • Je wilt als verpleegkundige in een ziekenhuis werken op een gespecialiseerde afdeling waar de intensieve of acute zorg centraal staat. Denk aan de intensive care, de spoedeisende hulp of de hartbewaking.
  • Je wilt in de toekomst de master Critical Care volgen. Je bent gemotiveerd om een uitdagender en zwaarder programma te volgen.
  • Je hebt een HAVO/VWO of MBO-V diploma en bent iemand die makkelijk en graag studeert. 

Opbouw studieprogramma

Het programma duurt 3,5 jaar, een half jaar korter dan de voltijd HBO-Verpleegkunde opleiding. De hoeveelheid lesstof en stages zijn vergelijkbaar, maar van een hoger niveau ondanks de kortere duur. Het Honours Programma richt zich op doorzetters die niet bang zijn voor complexere leerstof, verantwoordelijkheid nemen en goed en zelfstandig kunnen studeren. 

Stages

De kroon op het programma zijn de stages op diverse gespecialiseerde afdelingen. Vooral in de laatste fase werk je al aan de kennis, vaardigheden en houding die goed van pas komen als je later kiest voor de master Critical Care of een verpleegkundige vervolgopleiding. Je loopt de laatste periode van het honoursprogramma dan ook stage op een afdeling als de intensive care, medium care, spoedeisende hulp, recovery of de coronaire care unit.

Toelatingseisen

Het eerste jaar op de opleiding volg je het gewone HBO-Verpleegkunde voltijdprogramma (60 studiepunten). Daarnaast volg je aanvullend extra cursussen voor het Honours Programma (10 PAZ-studiepunten). Heb je aan het einde van jaar 1 60 studiepunten uit het propedeuse programma én 10 studiepunten uit het Honours programma dan ga je in jaar 2 20 weken op stage. Behaal je deze stage ook? Dan kun je toegelaten worden tot de hoofdfase van het honoursprogramma. 

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van stageplaatsen kunnen momenteel maximaal 21 studenten dit programma volgen vanaf semester 2, studiejaar 2. Dit aantal kan bijgesteld worden op basis van het aantal beschikbare stageplekken. Als er meer studenten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, dan mogen studenten met de beste resultaten door. Als studenten gelijk eindigen, organiseert de opleiding een loting. 

Inschrijven

Studenten die in het eerste jaar de aanvullende PAZ-cursussen volgen, krijgen 1 avond in de week extra onderwijs aangeboden. Wil je geplaatst worden in deze lesgroep? Volg dan onderstaande stappen:

  1. Schrijf je uiterlijk 1 mei 2024 in voor de voltijdopleiding HBO-Verpleegkunde in Studielink en doorloop de inschrijfprocedure.
  2. Zodra je je hebt ingeschreven voor de opleiding vul je het aanmeldformulier in. Je kunt je niet aanmelden voor het PAZ-programma voordat je je hebt ingeschreven voor de opleiding in Studielink. 

Vragen?

Tijdens de open dagen kun je meer informatie krijgen over het Verkort Programma Acute Zorg. Vragen over het programma kun je ook per e-mail sturen naar Jeppe de Jeu via w.j.de.jeu@hva.nl.