Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

MBO-HBO-Schakeltraject

Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde op zak? Dan kun je kiezen voor het voltijd mbo-hbo-schakeltraject.

Voor mbo-verpleegkundigen niveau 4 biedt de opleiding HBO-Verpleegkunde voltijd een versneld programma aan dat leidt tot het diploma HBO-Verpleegkunde. Het programma is bedoeld voor mbo-verpleegkundigen die zich op hbo-niveau verder willen ontwikkelen. Na een schakelprogramma van een half jaar stroom je in, in het voltijdprogramma van de opleiding.

Toelatingseisen

  • Mbo-verpleegkunde niveau 4, BIG-geregistreerd.
  • Ingeschreven bij Studielink voor HBO-Verpleegkunde voltijd – starten in hoofdfase 

Studieprogramma

Als mbo-verpleegkundige krijg je vrijstelling voor het eerste jaar van de opleiding HBO-Verpleegkunde voltijd.  Dit betekent dat de opleiding geen 4, maar 3 jaar duurt. Het eerste halfjaar volg je een schakelprogramma waarin je onder andere leert over Medische Kennis, Klinisch Redeneren en Evidence-Based Practice. Na het succesvol afronden van het schakelprogramma start je in het tweede semester van jaar 2. De opleiding biedt extra ondersteuning en studiebegeleiding om je te helpen jouw studie aan het hbo succesvol te laten verlopen.

Studiepunten schakeltraject

Het schakelprogramma duurt een half jaar. Haal je alle 30 studiepunten? Dan mag je instromen in jaar 2 van de voltijdopleiding. Behaal je minder dan 30 studiepunten dan mag je niet verder met de opleiding.

Aanmelden

Wanneer je wilt starten met het mbo-hbo-schakeltraject voltijd neem je de volgende stappen:

  • Vul het aanmeldformulier in. Nadat je deze hebt ingevuld ontvang je van de opleiding bericht om je aanmelding compleet te maken. Zorg dat je aanmelding vóór 1 mei 2024 is voltooid.  
  • Schrijf je daarnaast uiterlijk 1 mei 2024 in via Studielink voor de opleiding HBO-Verpleegkunde voltijd hoofdfase,
  • Om te mogen starten in september moet je deelnemen aan het verplichte introductieprogramma. Dit programma bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst (datum volgt).

E-xpert Biologie: deficiëntieprogramma

Een deficiëntieprogramma wordt sterk aanbevolen aan studenten die een hbo-verpleegkunde opleiding gaan doen en weinig of geen biologie hebben gevolgd in hun vooropleiding.

Het E-xpert Biologie: Deficiëntieprogramma (€ 35) is een E-learningmodule biologie op eindexamenniveau havo, die goed aansluit op het te volgen onderwijs.