Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Hoofdfase & Afstudeerfase | Jaar 2, 3 en 4

Na je propedeuse volg je vanaf jaar 2 de hoofdfase. Je leert de kennis en vaardigheden van een verpleegkundige en hoe je die toepast bij een bepaalde categorie zorgvragers (bijvoorbeeld chronisch zieken of kinderen).

Hoofdfase

In het tweede studiejaar start je met de Hoofdfase waarin je 2 stages loopt van 20 weken, afgewisseld met 5 modules van 10 weken. In deze fase van de opleiding ga je dieper in op de leerstof en pas je deze kennis toe bij verschillende patiëntengroepen. Naast de verplichte module ‘Spoedeisende zorg’ volg je 4 modules/minoren naar keuze. Samen met je coach kies je welke modules/minoren passen bij jou wensen en ambities. Ervaring opdoen in het buitenland? Dit kan binnen de minor Global Health.

Video: buddy project jaar 2

Specialisaties

De opleiding biedt je, naast het reguliere programma van HBO-Verpleegkunde, de mogelijkheid om vanaf het derde jaar je opleiding uit te breiden met een specialisatie. Je kunt kiezen uit 3 programma's: Amsterdam UMC, Anesthesie of Operatieassistent. 

Lees meer over de specialisaties

Afstudeerfase  

Het laatste jaar staat in het teken van het afstuderen. Je loopt dit studiejaar 20 weken stage en rond je een afstudeermodule van 10 weken af. Tijdens je stages voer je afstudeeropdrachten uit, zoals het schrijven van een case study. De 10 weken van de afstudeermodule volg je verdiepende lessen en het werk aan je afstudeerproducten. 

Stages
Haal meer uit je opleiding