Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

HBO-Verpleegkunde

Wat zijn de studiekosten?

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, het studievoorschot en de overige studiekosten voor de opleiding HBO-Verpleegkunde.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2022-2023 bedraagt € 2.209. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je voor het eerst met een opleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2022-2023 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.104. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Overige kosten

Houd naast het collegegeld rekening met studiekosten voor boeken, readers en vakmaterialen. Daarnaast heb voor alle lessen, collleges en projecten een laptop of iPad/tablet nodig. 

Studiejaar 
1€ 650  (exclusief kosten minoren)
2€ 250  (exclusief kosten minoren)
3€ 250  (exclusief kosten minoren)
4€ 250  (exclusief kosten minoren)

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studievoorschot

Voor het financieren van je opleiding kun je een lening afsluiten bij de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over dit studievoorschot op de DUO-website(opent in nieuw venster). Heb je vragen over bijvoorbeeld aanvullende beurs, ov-kaart, rente of het terugbetalen van je lening? Neem dan contact met op met DUO(opent in nieuw venster).