Hogeschool van Amsterdam

De studie

HBO-Verpleegkunde

De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Al vanaf het eerste jaar doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Zo pas je de opgedane kennis direct toe in de praktijk. In alle vier de opleidingsjaren is er een stage. Daardoor leer je om op verschillende plekken in de gezondheidszorg zorg te verlenen.

THEORIE EN PRAKTIJK

Op school word je goed voorbereid op de stages. Daarbij oefen je vaardigheden zoals het geven van injecties en sondevoeding. Ook leer je het voeren van gesprekken, bijvoorbeeld hoe je het beste slecht nieuws met een patiënt kunt bespreken. In de theorievakken leer je over ziekte en behandeling (medische kennis), hoe je kunt bepalen welke zorg een patiënt nodig heeft (klinisch redeneren), en hoe je mensen kunt helpen gezonder te leven (psychologie).

VERPLEEGKUNDE IETS VOOR JOU?

Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met mensen die pijn hebben, of verward zijn en geen grip meer hebben op de realiteit, of ongeneeslijk ziek zijn. Het is belangrijk dat je vakkundig en betrouwbaar bent. Verpleegkunde is een afwisselend en dynamisch beroep. Zorg jij graag voor mensen en houd je van teamwork? Dan past de opleiding Verpleegkunde bij jou.

WAAROM VERPLEEGKUNDE AAN DE HVA?

Als je wilt slagen in deze studie is het belangrijk dat je kritisch kijkt of de opleiding bij je past. Dat doen wij ook. We kijken zorgvuldig naar de kwaliteit van ons onderwijs, de docenten én nieuwe studenten. We zijn daarom trots dat deskundigen het hoge niveau van onze opleiding prijzen. En zeker ook dat studenten positief zijn over de theoretische kennis en praktijkervaring van onze docenten.

Binnen de opleiding zijn er verschillende mogelijkheden om een eigen invulling te geven aan je studie. Bijvoorbeeld door het volgen van onderstaande programma's. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 12 december 2018