Commerciële Economie

Bachelor, deeltijd

Werk je in marketing of sales, maar wil je écht beter worden in je werk? Of wil je jezelf omscholen? Met de deeltijdopleiding Commerciële Economie investeer je duurzaam in jouw carrière. Met direct rendement.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Markten veranderen en ontwikkelen continu. Dat vraagt om wendbare, hoogopgeleide professionals die beschikken over actuele kennis en skills. Met onze praktijkgerichte opleiding Commerciële Economie deeltijd ontwikkel je de kennis en vaardigheden om te vernieuwen, grenzen te verleggen en je klanten beter te begrijpen. Alles wat je leert tijdens de deeltijdopleiding Commerciële Economie is direct toepasbaar in je werk.

Flexibele opzet hbo-opleiding Commerciële Economie deeltijd

Met actuele en complexe cases dagen we je continu uit om buiten gebaande paden te treden en te denken. Ook kun je meedoen aan internationale samenwerkingsprojecten met buitenlandse universiteiten. Je leert ervaringsgericht; er is continu interactie met je werk, collega-studenten en je opleiding. Zo ontwikkel jij je inhoudelijk en persoonlijk tot een professional. Door de flexibele opzet en de benodigde inzet kun je de studie goed combineren met je werk en je privéleven. Je bent de regisseur van je eigen studie. Met deze deeltijdopleiding bepaal je mede de koers van een bedrijf als (online) marketeer, marketingmanager, exportmanager of businessunit manager.

Studieprogramma

De deeltijd hbo-opleiding Commerciële Economie bestaat uit 8 semesters, die elk een half jaar duren. De beroepspraktijk en het ontwikkelen van competenties zijn bij deze opleiding de belangrijkste uitgangspunten. De opgedane kennis kun je direct toepassen op je werkplek. Opleiding Commerciële Economie deeltijd versnellen? Dat kan! Volg bijvoorbeeld parallel semesters door een extra dagdeel les te volgen. Zo kun je in 3,5 jaar afstuderen. Meer weten? Bekijk studie versnellen CE. Een voordeel van onze deeltijdopleiding is dat je per semester kunt kiezen op welke dagen je college volgt: of op dinsdag- en donderdagavond (18:40 - 22:00 uur) of de zaterdag (10:00 - 16:40 uur).

Lees alles over het studieprogramma Commerciële Economie deeltijd

Beroepsmogelijkheden

Als afgestudeerd Commercieel Econoom kun je in verschillende werkvelden aan de slag gaan. Denk hierbij aan de (sport)marketing, online marketing, e-marketing, marktonderzoek, reclame, sponsoring, import of export. Afgestudeerden krijgen veelal een functie als Marketeer, Marketingmanager, Marktanalist of Manager marketingcommunicatie.

Mogelijkheden na de opleiding deeltijd Commerciële Economie.

Toelatingseisen

Je wordt tot de deeltijdopleiding Commerciële Economie toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast zijn er nog aanvullende eisen als je een havo- of vwo-diploma hebt. Ook is het belangrijk dat je werkt in een relevant beroepenveld.

Toelatingseisen HvA Commerciële Economie deeltijd

Inschrijven

Doe tijdig je verzoek tot inschrijving en start in februari of september met de opleiding. Schrijf je bij voorkeur in vóór 31 januari (start februari) of 31 augustus (start september). Dit kan via Studielink met je DigiD.

Lees meer over inschrijven Commerciële Economie deeltijdopleiding

HvA: ook voor marketing en sales cursussen

Wil je jezelf liever bij- of omscholen met een kortere opleiding? Volg dan een cursus in sales, (online) marketing, digital marketing of marketingcommunicatie. Na succesvolle afronding ontvang je een waardevol HvA-certificaat op hbo-niveau. Bekijk ons aanbod van (digital) marketing- en salescursussen. Het volledige cursusaanbod vind je op de overzichtspagina HvA cursussen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

HvA alumnus Julien over studeren naast je werk - Hogeschool van Amsterdam

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie