Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Commerciële Economie

Een opleiding met toekomst

Als afgestudeerd commercieel econoom kun je in verschillende werkvelden aan de slag: marketing, marktonderzoek, reclame, sponsoring, import of export. Denk aan functies als marketeer, marketingmanager, marktanalist of manager marketingcommunicatie.

Commerciële Economie studeren in deeltijd aan de HvA - Wat levert het je op?

Wat kun je worden?

Waar kun je aan de slag als je de deeltijdopleiding Commerciële Economie hebt afgerond? Marketeer, communicatiemedewerker of accountmanager zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden. Je kunt aan de slag bij profit of non-profit organisaties, in het binnen- of buitenland en op communicatie-, sales en marketingafdelingen.

Jouw toekomstige loopbaan

Als afgestudeerd Commercieel Econoom kun je in verschillende werkvelden aan de slag. Onze alumni komen vaak terecht in salesfuncties (40-60%), marketingfuncties (20-30%) of inkoopfuncties (5-10%). Voorbeelden van werkvelden zijn, (sport)marketing, e-marketing, marktonderzoek, de reclamewereld, sponsoring, import of export.

Jouw rol in het bedrijfsleven

Doorstuderen na je opleiding?

De hbo-bachelor Commerciële Economie biedt een goede basis om verder te studeren. Zoals een masteropleiding op zowel op hbo- als op wo-niveau. Wil jij je na de opleiding CE verder specialiseren op het gebied van data-analyse en digitale technologie? Je kunt direct doorstromen naar de multidisciplinaire master Digital Driven Business.

Meer over verder studeren