Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Commerciële Economie

Iets voor jou?

Werk je in marketing of sales, maar wil je écht beter worden in je werk? Of wil je jezelf omscholen? Met de deeltijdopleiding Commerciële Economie investeer je duurzaam in jouw carrière. Met direct rendement.

31 oktober + 4 november
Bezoek de open dag
Kies jij voor een prettige balans tussen business & pleasure bij de opleiding Commerciële Economie?

Begin je in septemberi 2023 met Commerciële Economie deeltijd? Hier vind je alle informatie om te kunnen starten

Sterk van Start

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Commerciële Economie bestaat uit 8 semesters. Je kunt deze semesters afzonderlijk volgen. Door semesters parallel te volgen, kun je de opleiding versneld afronden.

Studenten en docenten aan het woord
Jaar 1

In het thema Marktonderzoek zet je een onderzoek op en voer je deze uit. Ook leer je hoe je onderzoeksresultaten op waarde schat en hoe je deze inzet voor het oplossen van marketingvraagstukken uit de praktijk.

Jaar 2

Strategische Marketing en Management staat samen met Sales Inkoop en Finance centraal in jaar 2.  Je maakt een sales- en accountplan en leert hoe je begrotingen opstelt en presenteert.

Jaar 3

Hoe gebruik je social media? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf via Google gevonden wordt? In jaar 3 leer je tijdens het semester Marketingcommunicatie alles over de traditionele marketingmix en de nieuwste marketingtechnieken.

Jaar 4

In jaar 4 rond je de opleiding af met een afstudeeropdracht en een minor. De afstudeeropdracht is een onderzoeksrapport over een actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk, bij voorkeur in de organisatie waar je werkt.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Bij deze opleiding heb je per studiejaar minimaal 6 contacturen per week. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 550-625 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Commerciele Economie in deeltijd?

  • Je volgt een gecertificeerde e-commerce opleiding; leidend op het kennisgebied van data, technologie en duurzaamheid.
  • Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en doorloopt jouw studieloopbaan in de internationale regio van Amsterdam: het ondernemende en creatieve centrum van Nederland.
  • Het netwerk van de opleiding strekt zich uit over de regio Amsterdam met topsport in de JC Arena, grote bedrijven als Schiphol, marketing technologiereuzen op de Zuidas en de crème de la crème van jonge duurzame startups.

Voor wie?

  • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
  • Je bent nieuwsgierig en zit vol ideeën.
  • Je toont initiatief en hebt lef.