Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Deeltijdstudent aan het woord

Nevin Dogan

Nevin Dogan Deeltijdstudent CE testimonial

"Ik ben moeder en parttime Adviseur Bedrijvendesk bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug, en de deeltijdstudie Commerciële Economie is voor mij heel goed te doen."

Flexibiliteit van docenten bij een deeltijdopleiding vind ik erg belangrijk omdat je privé al zoveel moet regelen. Wat voor mij dan ook helpt, is dat de meeste leraren ook buiten college bereikbaar zijn. Doordeweeks zit ik vaak aan mijn huiswerk en komt het weleens voor dat ik na collegetijd vragen heb. Wanneer ik daar gauw antwoord op krijg, kan ik gelijk door en hoef ik geen week te wachten om verder te kunnen.

In de praktijk

Wat ik prettig vind, is dat de opleiding praktijkgericht is. Praktijk en theorie sluiten goed aan. Je krijgt geen lessen om de tijd te vullen, je volgt echt alleen vakken die ertoe doen, die passend zijn voor de praktijk.

Neem het semester Sales bijvoorbeeld. Ik heb daar een aantal elementen uitgehaald, bijvoorbeeld het offertetraject, die ik direct op mijn werk heb kunnen gebruiken. Het volgen van dit semester heeft mij ook doen inzien dat de strategie die op mijn werk wordt bepaald, echt op theorieën en methodes zijn gebaseerd en dat ik die herken.

Ervaringen delen

Met de wat jongere thuiswonende studenten uit mijn klas had ik weinig verbinding, maar een groot deel van mijn medestudenten zat in een vergelijkbare situatie. Ik vond het echt een positieve kant van de opleiding dat je met gelijkgestemden en met studenten in eenzelfde situatie studeert en zo ervaringen met elkaar kon delen.