Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Alumnus aan het woord

Ben Gennissen

Ben Gennissen alumnus CE-dt testimonial

"Het was voor mij echt een uitkomst om werken en leren te combineren. Zeker met een huishouden en een gezin. Bij een deeltijdstudie is je werkgever ook direct je stage/leeromgeving. Studeren doe je rondom je werk wanneer het jou uitkomt."

Flexibel onderwijs

Wat ik fijn vond, was de mogelijkheid om je studietijd te verkorten. Ik heb mijn 4-jarige studie in drie jaar afgerond door twee semesters tegelijk te volgen. Je moet hier wel voldoende tijd voor hebben want de studiebelasting is ook twee keer zo zwaar.

Wat ik ook fijn vond, was dat ieder college twee keer gegeven werd. Als je doordeweeks een college moest missen, dan kon je die op zaterdag inhalen en andersom.

Praktijkgerichte opleiding

Zelf geef ik leiding aan Kwantum-woonwinkels. Bij de start van mijn studie was ik nog verantwoordelijk voor één winkel en mede door het afronden van deze studie kon ik doorgroeien en ben ik nu leidinggevende van drie winkels.

Ik koos bewust voor Commerciële Economie omdat deze deeltijdopleiding vrij breed georiënteerd is: ondernemerschap, marktonderzoek, marketingcommunicatie, inkoop, verkoop en logistiek, het komt allemaal voorbij. Als je een commercieel leidinggevende functie hebt, is dit een goede opleiding.

De opleiding is enorm praktijkgericht. Je zit niet urenlang met je neus in de boeken maar je bent projecten aan het doen. Ook zit er een goed tempo in. Steeds 7 weken projecten uit de grond stampen, wisselen van groepjes en weer een volgend project. Projecten die ik tijdens de studie uitvoerde, gebruikte ik bij mijn werkgever als casus. Het direct kunnen toepassen van de theorie in de praktijk heeft mijn leerproces enorm positief beïnvloed, ook mijn werkgever was hierover te spreken.

In de klas

Medestudenten zijn doorgaans werkenden met een drukke baan: studenten uit verschillende branches met veel praktijkkennis. Dit maakt de samenwerking heel waardevol en tilt projecten naar een hoger niveau. Ik vond het verder heel goed dat er vooral praktijkmensen voor de klas staan. Ze behandelen je als volwassene en geven duidelijk aan dat je als student zelf baas bent over je eigen studie. Ook zijn er af en toe gastcolleges van mensen uit het bedrijfsleven die een kijkje in de keuken geven en dit op een leuke manier doen. Wat ik eerlijk gezegd wat minder vond, was de communicatie van docenten naar studenten over onderwijslogistieke zaken.

Alumninetwerk

Tijdens en na mijn studie heb ik veel contacten opgebouwd in diverse branches. Sommigen spreek ik nog vaak, anderen wat minder. Ook is er jaarlijks een alumni-masterclass waar alle alumni voor worden uitgenodigd. Een enorm leuk initiatief dat goed bezocht wordt.