Hogeschool van Amsterdam

HBO-Verpleegkunde

Officiële naam: Opleiding tot Verpleegkundige

Als verpleegkundige werk je aan preventie of aan het herstel van patiënten. Na afronding van de studie ben je verpleegkundige op hbo-niveau. Je vervult een spilfunctie en coördineert het contact tussen patiënt, hulpverleners en mantelzorgers. Vakken die je krijgt zijn o.a. klinisch redeneren, medische kennis, verpleegtechnische- en communicatieve vaardigheden, psychologie en medicijnleer. Al vanaf het eerste jaar doe je praktijkervaring op tijdens de stage. Je past de opgedane kennis zo direct toe in de praktijk.

Verpleegkunde iets voor jou? 

Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met mensen die pijn hebben, hun grip op de realiteit kwijt zijn, of soms zelfs ongeneeslijk ziek zijn. Het is belangrijk dat je praktijkgericht, vakkundig en betrouwbaar bent. Het is een afwisselend en hectisch beroep. Zorg jij graag voor mensen en houd je van teamwork? Dan is de opleiding Verpleegkunde geschikt voor jou. 

Verpleegkunde aan de HvA iets voor jou? 

Om te kunnen slagen in je studie is het belangrijk dat je kritisch bekijkt of de opleiding bij je past. Dat doen wij ook. We kijken zeer zorgvuldig naar de kwaliteit van ons onderwijs, de docenten én nieuwe studenten. We zijn daarom trots op het positieve studentenoordeel over de theoretische kennis en praktijkervaring van onze docenten. We zijn ook trots op onze gemotiveerde studenten die gebruik maken van alle ontwikkelingsmogelijkheden.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 juni 2017