Hogeschool van Amsterdam

Commerciële Economie

Bachelor, deeltijd

Wil je graag studeren naast je baan? Is je carrière al gestart en zoek je verdieping op marketing- en salesgebied? Investeer in je toekomst met de deeltijdopleiding Commerciële Economie.

Markten veranderen en ontwikkelen; dat betekent voor het onderwijs dat inspelen op de markt veel flexibiliteit vraagt. Met onze praktijkgerichte opleiding Commerciële Economie ontwikkel je de kennis en vaardigheden om te vernieuwen, grenzen te verleggen en je klanten beter te begrijpen. Wil je doorgroeien in je baan of je carrière een impuls geven, dan is de opleiding Commerciële Economie een mooi startpunt. 

Je studeert bij ons ervaringsgericht. Dat betekent dat je ‘leert’ door de voortdurende interactie tussen je werkomgeving, je opleiding en je collega-studenten. Studeren doe je individueel en met elkaar: op de werkplek, de hogeschool en online. 

Met actuele en complexe leervraagstukken word je voortdurend uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en te treden. Er zijn internationale samenwerkingsprojecten met buitenlandse universiteiten, waaraan je kunt meedoen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze studie, ontwikkel jij je inhoudelijk en persoonlijk tot een professional.

Door de flexibele opzet en de benodigde inzet kun je de studie goed combineren met je werk en je privéleven. Je bent de regisseur van je eigen studie. 

Met deze deeltijdopleiding bepaal je bijvoorbeeld als marketeer of exportmanager, mede de koers van het bedrijf. Je weet hoe een bedrijf zich onderscheidt en een vaste plek in de markt kan veroveren.

Deze vierjarige deeltijdopleiding bestaat uit acht semesters, die elk een half jaar duren. Door het parallel volgen van semesters kun je eventueel in 3,5 jaar afstuderen. Je volgt dan een extra dagdeel les. De opleiding is perfect te combineren met je werk. Colleges vinden namelijk op zaterdag, of dinsdag- en donderdagavond plaats. De beroepspraktijk en competentiegericht leren staan centraal bij de opleiding. Meer weten?

Lees meer

Houd rekening met een gemiddelde studiebelasting van 20 uur per week. Van deze 20 uren besteed je er gemiddeld 6 aan colleges en zelfstudie. Daarnaast leer je ook op je huidige werkplek.

Lees meer

Voorbeelden van werkvelden waar afgestudeerden aan de slag gaan, zijn (sport)marketing, e-marketing, marktonderzoek, de reclamewereld, sponsoring, import of export. Zij werken daar veelal als Marketeer, Marketingmanager, Marktanalist of Marketingcommunicatiemanager. Nieuwsgierig naar de andere functies?

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen.

Lees meer

Doe tijdig je verzoek tot inschrijving en start in februari of september met de opleiding. Schrijf je bij voorkeur in vóór 31 januari (start februari) of 15 augustus (start september). Dit kan via Studielink met je DigiD.

Lees meer

Cursus volgen?

Wil je jezelf om- of bijscholen op sales, (online) marketing of marketing communicatie gebied, en ben je op zoek naar een cursus van enkele maanden? Bekijk dan hier ons aanbod. Je kunt in september en februari starten, afhankelijk van de cursus. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Het volledige cursusaanbod vind je op de algemene cursuspagina.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie