Hogeschool van Amsterdam

Academische Route

Als je ambitieus bent en graag uitgedaagd wilt worden, kun je vanaf je tweede studiejaar de Academische Route volgen. Deze route past bij jou als je in de praktijk bezig wilt zijn en ook theoretisch flink uitgedaagd wilt worden.

Wat houdt de route in

In de Academische Route Geschiedenis is het schakelprogramma naar een wo-master opgenomen in het studieprogramma van de hoofdfase van je opleiding. Dit betekent dus dat je na het behalen van je hbo-bachelor en de Academische Route meteen kunt starten met de wo-master Geschiedenis. Je behaalt met deelname aan de Academische Route Geschiedenis namelijk naast de hbo-bachelor Leraar Geschiedenis ook de wo-bachelor Geschiedenis.

Waarom

Door het volgen van de Academische Route Geschiedenis ontwikkel je naast beroepsvaardigheden Leraar Geschiedenis ook academische vaardigheden in Geschiedenis. Je ontwikkelt een professionele en een wetenschappelijke blik.

Programma

De Academische Route volg je tijdens het hoofdfaseprogramma van je opleiding, dus tijdens het tweede, derde en vierde studiejaar. Tijdens deze drie jaar volg je de leerroute van 60 studiepunten bij de UvA. Deze studiepunten komen in plaats van vakken in het hbo-programma en komen op je cijferlijst te staan.

Het grootste deel van het Academische Routeprogramma volg je vakinhoudelijke colleges die aansluiten op je hbo-opleiding Leraar Geschiedenis, maar vanuit een wo-perspectief worden aangeboden. Deze colleges heb je met de groep Academische Routestudenten uit je hbo-opleiding en met wo-bachelorstudenten. Een deel van het programma bestaat uit hbo-modules die verzwaard zijn naar academisch niveau.

Wie kan meedoen

Tijdens het eerste jaar van je opleiding krijg je, als je een ambitieuze student bent, de mogelijkheid je te oriënteren op het volgen van de Academische Route Geschiedenis.  

Voorwaarden:

  • Je behaalt gemiddeld minimaal een 7,5.
  • Je hebt geen studievertraging.
  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je vindt het leuk uitgedaagd te worden.
  • Je wil Leraar Geschiedenis worden, maar je wilt je ook vakinhoudelijk verdiepen in Geschiedenis.

Vragen? Neem dan contact op met Annemarie Speetjens ( a.j.speetjens@hva.nl)

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 26 juni 2018