Aviation

Bachelor, voltijd

Er komt een hoop kijken bij het laten landen en opstijgen van vliegtuigen. En eenmaal in de lucht werken specialisten samen om de vlucht goed te laten verlopen. Alle activiteiten op de grond en in de lucht zijn met elkaar verbonden. Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer je op een luchthaven bent of heb je altijd al piloot willen worden? Dan is Aviation een goede keuze voor jou. Deze opleiding bereidt je voor op een baan in de luchtvaart, of het nu gaat om vliegtuigtechniek, (Aviation Engineering), de logistiek op een luchthaven of de uitvoering van de vlucht (Aviation Operations). Ook kun je naast je studie opgeleid worden tot luchtverkeersleider of piloot.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

In het eerste jaar van Aviation maak je kennis met verschillende disciplines in de wereld van de luchtvaart. Zo leer je hoe een vliegtuig in elkaar zit en onderhouden wordt en hoe de luchtvaarttechnologie zich ontwikkelt. Ook de inrichting en organisatie van een luchthaven komen aan bod. Vanaf het tweede jaar kies je voor de richting Aviation Engineering of Aviation Operations. Ook kun je kiezen om mee te doen aan een strenge selectie voor de trajecten Air Traffic Management of Aviation Flight. Deze trajecten volg je naast één van bovengenoemde richtingen.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Afhankelijk van de richting die je kiest, kun je na je opleiding aan slag in verschillende functies in de luchtvaart sector. Denk aan functies als airport terminal manager, manager crew planning, onderhoudsplanner of specialist op het gebied van vliegtuigmotoren. Ook kun je na het volgen van een speciaal traject aan de slag als luchtverkeersleider bij air traffic control of als piloot.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent met een diploma voor elk havo- of vwo-profiel toelaatbaar met uitzondering van de havo-en vwo-profielen Cultuur en Maatschappij. Lees hieronder hoe je met dit profiel toch toelaatbaar kunt worden. Je bent ook toelaatbaar met een mbo-diploma op niveau 4.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek