Hogeschool van Amsterdam

Aviation

Bachelor, voltijd

De vierjarige opleiding Aviation bereidt je voor op een baan in de luchtvaart, of het nu gaat om de techniek van een vliegtuig, de logistiek op een luchthaven of de uitvoering van de vlucht. Je kunt ook kiezen voor het traject Air Traffic Management of Aviation Flight in het tweede jaar.

In het eerste jaar krijg je een brede introductie in de luchtvaartwereld. Je leert hoe een vliegtuig in elkaar zit en onderhouden wordt. Ook de inrichting en organisatie van een luchthaven en de logistieke en bedrijfskundige aspecten van de luchtvaart komen aan bod. Vanaf het tweede jaar is de opleiding Engelstalig, zowel de boeken als de lessen. Je kiest dan ook een afstudeerrichting. Je kunt kiezen voor een van de richtingen waarin vliegtuigonderhoud en het tijdig en veilig inzetten van vliegtuigen centraal staat. Je kunt je ook specialiseren in beveiliging op en rond luchthavens. Er zijn afstudeerrichtingen gericht op alles wat tussen landing en vertrek van een vlucht op de grond moet gebeuren en de ontwikkeling van luchthavens en luchtruim. Daarnaast kun je ook nog piloot of luchtverkeersleider worden. Voor deze laatste twee richtingen dien je wel de bijbehorende voorselectie goed te doorlopen. In het derde jaar kies je een minor en doe je een stage. In het vierde jaar doe je een afstudeeropdracht. Voor ambitieuze studenten, die extra uitdaging zoeken, zijn er twee aanvullende Engelstalige honoursprogramma's.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Elke afstudeerrichting leidt op voor een breed scala aan bedrijven of overheden waar je aan de slag kunt. Denk aan luchtvaartmaatschappijen, onderhoudsbedrijven, toeleveringsbedrijven, luchthavenorganisaties, of aan de luchtvaart verbonden overheidsdiensten.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek