Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Anne loopt stage bij KLM Cargo

Anne, student Aviation

'Ik heb een onderzoek uitgevoerd en een advies geschreven dat ze écht gaan gebruiken.'

"Ik heb in het tweede jaar de richting Operations gekozen. Ik heb een geweldige stage bij KLM Cargo gevonden! Ik werk op de afdeling Business & Process Improvement. Mijn stage-opdracht is een proces voorstellen en/of verbeteren binnen de vrachtaanlevering van de klanten en hoe KLM Cargo hier het beste mee om kan gaan."

Afwisseling maakt stage interessant 

"De afwisseling maakt de stage ontzettend interessant. Natuurlijk focus ik mij hoofdzakelijk op mijn project, maar ik mag ook regelmatig meehelpen bij andere projecten. Dit is kenmerkend voor de luchtvaart, waarin elke dag weer een andere uitdaging heeft.  

Ik moest eerlijk gezegd in het begin wel even wennen aan de vrijheid die ik bij KLM Cargo krijg om aan mijn project te werken. Op school word je veel meer begeleid en zijn er meer beperkingen op de onderzoeksmethodes die je mag gebruiken. Gelukkig had ik goede begeleiding vanuit school en het bedrijf om mij door de eerste periode te helpen."

Veel vrijheid 

"Uiteindelijk vind ik het super dat ik zoveel vrijheid heb gekregen. Dat is de enige manier om echt iets te leren en beter te worden. Zo heb ik voor KLM Cargo zelf een onderzoek uitgevoerd en een advies geschreven dat ze écht gaan gebruiken. Dat is toch wel even wat anders dan de fictieve casussen op school." - Anne