Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Jacintha’s droombaan in de luchtvaart

Jacintha, student Aviation

'Ik vind het zo bijzonder dat je een groot toestel bestuurt met slechts een paar mensen.'

"Net als iedereen wist ik een lange tijd niet wat ik wilde worden. Ik vond de keuze ook best spannend. Hij heeft ten slotte veel impact op de rest van je leven! Van jongs af aan vond ik vliegtuigen al leuk. Op vakantie op Bali in 2006 hebben mijn ouders een foto gemaakt van 5-jarige-ik die naar ons vliegtuig staart."

Ik was direct verkocht 

"Tijdens een speeddate-evenement op mijn middelbare school met ouders van scholieren kwam ik tegenover een piloot te zitten. Ik was direct verkocht. Ik vond het zo bijzonder dat je een groot toestel bestuurt met slechts een paar mensen. Ik ging aan de slag met een stappenplan. Na het vwo wilde ik eerst een diploma halen gericht op de luchtvaart. Zo kwam ik bij Aviation terecht.

Bijkomend voordeel is dat de opleiding een Flight Traject aanbiedt, waarbij je een bachelordiploma en een ATPL-license (vliegbrevet) kan behalen. Mits je natuurlijk tot dan toe alle studiepunten hebt gehaald. Top deal als je het mij vraagt!

Ik heb tot nu toe alle studiepunten gehaald en kan niet wachten tot ik start met de selectie. One step (or flight) at a time!"

- Jacintha