Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Maikel deed het honoursprogramma

Haal meer uit je opleiding

Momenteel is hij Director Flight Operations Support & Innovation bij Transavia.

Maikel studeerde in 2010 af aan de opleiding Aviation, met het honours programma Aviation Management. Daarna werkte hij als docent aan de Aviation Academy en als Safety Engineer bij Transavia. 

Hoe ben je aan je huidige baan gekomen?

"Ik ben bij Transavia begonnen als safety engineer, maar na een aantal jaar wilde ik een strategische positie binnen Transavia hebben om de luchtvaartmaatschappij nog verder te helpen. In mijn huidige functie als Director Flight Operations Support & Innovation begeleid ik mijn team samen met mijn senior FOS officer. Ons team is het eerste aanspreekpunt voor de cockpitbemanning. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onze innovatie- en duurzaamheidsdossiers & projecten binnen Flight Operations."

Wat vind je het leukst aan je werk?

"Het ondersteunen en faciliteren van mijn team, zodat we elke dag het beste resultaat kunnen halen. Maar ook de complexiteit van duurzaamheid binnen onze luchtvaartmaatschappij en hoe we dat op het hoogst mogelijke niveau krijgen."

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

"Ik heb de ambitie om een ​​complete afdeling binnen Transavia te kunnen faciliteren en leiden en daarmee direct verantwoordelijk te zijn voor de koers en ontwikkeling van het bedrijf."

Wat vond je het leukst aan je opleiding dat je tegenwoordig helpt in je werk?

"Werken en managen binnen projecten. De projecten hadden twee kanten die mij enorm helpen tijdens mijn werk. De eerste is het managen van de mensen om je heen en de tweede is het managen van de doelen van het project."