Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Techniek

Techniek is een veelomvattend interessegebied met verschillende mogelijkheden; van logistiek, lucht- of zeevaart, naar engineering, forensisch onderzoek of toegepaste wiskunde. Bekijk de mogelijkheden bij de HvA.

Wat ga je doen in de Techniek?

Wil je later iets gaan doen in engineering, logistiek, lucht- en zeevaart, in het onderzoek of toegepaste wetenschappen, of misschien wel lesgeven in een technisch beroep. Bekijk op deze pagina de mogelijkheden bij de HvA. Alle opleidingen in het interessegebied Techniek vind je onderaan deze pagina.

Engineering

Engineers lossen uitdagende problemen op. Wil je een snellere auto maken, een gebouw ontwerpen dat aardbevingen kan weerstaan of een nieuwe technologie bedenken? Je kunt Engineering leren op verschillende gebieden. Kijk eens naar de opleidingen Engineering: Elektrotechniek, Engineering: Product Ontwerpen, Engineering: Technische Bedrijfskunde en Engineering: Werktuigbouwkunde. Op welk gebied wil jij de wereld vooruit helpen?

Onderzoek en toegepaste wetenschappen

Ben je nauwkeurig en hou je van onderzoeken? Neem dan een kijkje bij de opleiding Forensisch Onderzoek. Als je nieuwe technologieën wilt bedenken die onze gezondheidszorg vooruit brengen. Kijk dan eens naar de opleiding Biomedische Technologie. Bij de opleiding Technische Natuurkunde leer je natuurkundige principes gebruiken bij het ontwikkelen van technische toepassingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld efficiëntere zonnepanelen door het gebruik van nano-materialen. Bij de opleiding Toegepaste Wiskunde leer je wiskunde te gebruiken voor praktijkvraagstukken zoals bijvoorbeeld: hoe verkort je de wachttijden in de zorg? Of hoe breng je de risico's van een beleggingsportefeuille in kaart? 

Logistiek, Lucht- en Zeevaart

Logistiek zorgt ervoor dat de juiste producten of materialen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek en op de juiste tijd beschikbaar zijn tegen redelijke kosten. De Ad Logistiek leert je in twee jaar hoe je de productie en distributie efficiënter en duurzamer kunt maken. Bij de opleiding Logistics Engineering leer je hoe je logistieke processen kunt ontwerpen en verbeteren met nieuwe technologie. De opleiding Logistics Management leert je alles over het managen van logistieke processen. Wil je graag in de Zeevaart werken? Kies dan voor de opleiding Maritiem Officier. Als je wilt leren over de luchtvaart en luchthavens, kijk dan naar de opleiding Aviation.

Lesgeven in techniek

Hou je van techniek en wil je graag voor de klas staan? Bekijk de mogelijkheden bij de opleidingen: Leraar Technisch Beroepsonderwijs of Leraar Natuurkunde. Ook kan je kiezen voor de Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs. Deze laatste opleiding duurt twee jaar. Je leert dan om jongeren te coachen en te ondersteunen in het beroepsonderwijs.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen Techniek

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Techniek