Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Logistics Engineering

De klant stelt steeds hogere eisen aan productkwaliteit en prijs, maar vooral ook aan service en productbeschikbaarheid. Doordachte logistiek houdt het bedrijfsleven scherp: logistiek maakt waar wat er bij marketing beloofd wordt.

In jaar 1 maak je kennis met logistiek en met de veelzijdige markt en met fysieke distributie. Je leert meer over de organisatie en haar omgeving. En je krijgt rekenvaardigheden, Nederlands en Engels. Je leert hoe je logistieke processen kunt plannen, aansturen en beheersen. Je leert hoe je voorraden kunt managen en je leert hoe je zo kostenefficiënt mogelijk inspeelt op de wensen van de klant.

Je leert ook omgaan met data (analyse en rapportage) en je kunt een presentatie geven over een logistiek onderwerp.

Van Moof

Amsterdamse fietsfabrikant van Moof maakt fietsen in Taiwan en verstuurt deze over de hele wereld. Bij Materials Management leer je hoe je een dergelijke productieketen moet plannen. Als je een complete fiets op tijd bij de klant wil krijgen: wanneer moet je dan het frame, de wielen en het zadel maken? Je maakt en presenteert een productieplanning.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Aan het einde van jaar 1 leer je hoe je met strategische inkoopbeslissingen kunt bijdragen aan een duurzame economie. Ook leer je meer over het onderwerp procesverbetering.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 24 oktober 2019