Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland levert je meer op dan studiepunten alleen. Je doet nieuwe ervaringen op en het verrijkt je persoonlijkheid. Je wordt zelfstandiger en flexibeler. Daarnaast maak je kennis met een andere taal en cultuur en leer je nieuwe mensen kennen.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten die interessante plekken voor studie of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht te doen, is het belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of met iemand van het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Bij Maatschappijleer trek je er ook regelmatig op uit. Een bezoek aan het parlement in Den Haag en het Europese Parlement in Brussel zijn vaste onderdelen in de opleiding. Maar daarnaast zijn onze buitenland excursies naar Berlijn en naar Wit Rusland onbetwiste hoogtepunten in de studie.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 27 augustus 2015
Student Marcella van Dijk - Leraar Maatschappijleer

De opleiding is kleinschalig, ik ken alle docenten persoonlijk

Lees verder