Leraar Geschiedenis

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Geschiedenis. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen, namelijk lesgeven in de bovenbouw van havo/vwo. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Master Leraar Geschiedenis deeltijd: Iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Het studieprogramma omvat drie onderdelen. Je wordt expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie. Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Je kennis is praktisch en up-to-date. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk verbeteren.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Geschiedenis Master deeltijd

Wat levert deze master je op?

Met een eerstegraadsdiploma op zak kun je het vak geschiedenis geven in de bovenbouw van havo en vwo. Je kunt ook geschiedenisdocent worden in het hbo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Geschiedenis Master deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt deelnemen aan deze master als je een hbo-bachelor of Education Geschiedenis of een wo-bachelor geschiedenis met Educatieve Minor op zak hebt. Er is een intakeprocedure (instaptoets, toelatingsgesprek) om een Bewijs van Toelating van de masteropleidingen te verkrijgen.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Geschiedenis Master deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2022 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, wordt een Bewijs van Toelating verstrekt aan het onderwijsbureau van de masteropleidingen. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2022 zijn afgerond.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Geschiedenis Master deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding