Hogeschool van Amsterdam

Leraar Geschiedenis

Master, deeltijd

Welkom op de informatiepagina over de masteropleiding Leraar Geschiedenis. Deze opleiding zou de eerste stap naar een enerverende nieuwe wending in jouw loopbaan kunnen betekenen, namelijk lesgeven in de bovenbouw van havo/vwo. Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid te gaan halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Het studieprogramma omvat drie onderdelen. Je wordt expert in je schoolvak, gevorderd vakdidacticus en onderzoekend professional in je eigen schoolorganisatie. Na het afronden van deze master kun je jezelf een expert op jouw vakgebied noemen. Je kennis is praktisch en up-to-date. Je kunt je vak plaatsen in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijken. Ook kun je deze inzichten vertalen naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen en kun je met een onderzoekende houding je eigen lespraktijk verbeteren.

Lees meer

Met jouw diploma op zak kun je het vak geschiedenis geven in de bovenbouw van havo en vwo. Je kunt ook geschiedenisdocent worden in het hbo.

Je kunt deelnemen aan deze master als je een hbo-bachelor of Education Geschiedenis of een wo-bachelor geschiedenis met Educatieve Minor op zak hebt. Er is een intakeprocedure (instaptoets, toelatingsgesprek) om een Bewijs van Toelating van de Examencommissie masteropleidingen te verkrijgen.

Lees meer

Enthousiast? Aarzel dan niet. Stuur uiterlijk 19 augustus 2020 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Wanneer dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding