Hogeschool van Amsterdam

Studiebelasting

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Je hebt minimaal zes lessen per week en het studiejaar telt 42 weken, verdeeld over twee semesters. Voor meer informatie over je lessen verwijzen we je door naar de Studiegids op de homepagina.

Naast je werk ook nog studeren is pittig. Maar je krijgt ondersteuning van ervaren docenten en een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Met je medestudenten wissel je (praktijk)ervaringen uit. Met je school wordt een tripartiete overeenkomst gesloten, zodat duidelijk is wat je van je school mag verwachten, maar ook van je opleiding.

Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De opleiding probeert zoveel mogelijk op maat te werken door in bepaalde gevallen aangepaste roosters en studietrajecten te ontwikkelen. In de praktijk betreft het meestal studenten die vrijstellingen hebben of extra veel studietijd en daardoor sneller door de opleiding kunnen. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 18 oktober 2017