Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Fysiotherapie

In het eerste jaar staan twee onderwerpen uit de fysiotherapie centraal: gezond bewegen en patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het jaar bestaat uit twee semesters, elk verdeeld in twee modulen van 8 weken en een module van 4 weken.

SEMESTER 1

In het eerste semester staat het thema gezond bewegen centraal. Hoe en waarom bewegen gezonde mensen? Je leert over anatomie, pathologie, fysiologie en psychologie en je doet praktische vaardigheden op zoals het testen van de spierkracht- en lengte.

SEMESTER 2

Tijdens dit semester doe je kennis op over de meest voorkomende aandoeningen en klachten aan het bewegingsapparaat zoals meniscus letsel, artrose en (chronische) pijn. Je leert hoe je patiënten met aandoeningen en klachten kunt onderzoeken en behandelen.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Lees meer over de BSA-norm.

Studiegids

Lees meer over de vakken per studiejaar in de Studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019