Hogeschool van Amsterdam

De studie

Fysiotherapie

Een goede fysiotherapeut heeft een onderzoekende en kritische houding. Tijdens de opleiding word je gestimuleerd om je deze vaardigheden eigen te maken. In de verschillende lessen ga je aan de slag met actuele vraagstukken met als doel jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en aan te zetten tot het stellen van verdiepende vragen.

Bij de opleiding Fysiotherapie wordt uitgegaan van modern onderwijs. Dit heeft als doel jou als fysiotherapeut in opleiding uit te dagen en het studeren interessanter en leuker maken. Er wordt gebruik gemaakt van een volledig digitaal onderwijs leersysteem (BSL Academy), zodat studenten waar en wanneer zij dat willen kunnen studeren en trainen.

In de kennislabs ga je in kleinere groepen actief aan de slag met de stof die je eerder hebt opgedaan in de colleges. Vervolgens train je binnen de praktijklabs met meerdere docenten de praktische vaardigheden. Je wordt gestimuleerd om in de verschillende lessen de dialoog met elkaar aan te gaan en zo van elkaar te leren. Dit alles draagt bij aan het kunnen bieden van de beste fysiotherapeutische zorg.

Meer uitdaging of topsport?

Voor studenten met een vwo vooropleiding en ambitieuze studenten die extra uitdaging willen, is er aanvullend onderwijs in de vorm van honoursonderwijs. Voor topsporters is er een specifieke regeling waarin de combinatie van topsport en het meer op afstand doorlopen van het onderwijsprogramma mogelijk is. Meer informatie over studeren en topsport vind je hier.

Team opleiding Fysiotherapie

We verwelkomen je graag bij ons op de opleiding!

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 30 augustus 2019
Hannah - Student jaar 3 Fysiotherapie

In eerste instantie dacht ik dat je als fysiotherapeut vooral met sportrevalidatie bezig bent, maar dit is niet het geval.

Lees verder