Hogeschool van Amsterdam

De studie

Fysiotherapie

Tijdens de opleiding word je gestimuleerd om je een onderzoekende en kritische houding eigen te maken die past bij jouw toekomstige rol als fysiotherapeut. In de verschillende lessen ga je aan de slag met actuele vraagstukken met als doel jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en aan te zetten tot het stellen van verdiepende vragen.

Bij de opleiding Fysiotherapie wordt uitgegaan van modern onderwijs. Dit heeft als doel jou als fysiotherapeut in opleiding uit te dagen en het studeren interessanter en leuker maken. Er wordt gebruik gemaakt van een volledig digitaal onderwijs leersysteem (BSL Academy), zodat studenten waar en wanneer zij dat willen kunnen studeren en trainen.

In de kennislabs ga je in kleinere groepen actief aan de slag met de stof die je eerder hebt opgedaan in de colleges. Vervolgens train je binnen de praktijklabs met meerdere docenten de praktische vaardigheden. Je wordt gestimuleerd om in de verschillende lessen de dialoog met elkaar aan te gaan en zo van elkaar te leren. Dit alles draagt bij aan het kunnen bieden van de beste fysiotherapeutische zorg.

Stages

Ook staat de opleiding dicht bij de werkpraktijk. De hogeschool heeft een samenwerkingsverband met het naastgelegen Academisch Medisch Centrum (AMC). Vanaf het eerste jaar maak je ook kennis met de beroepspraktijk via stages. Je kunt op diverse plekken stage lopen. Dit kan bijvoorbeeld in een particuliere praktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum. In totaal loop je tijdens de vierjarige opleiding 48 weken stage.

Meer uitdaging of topsport?

Voor studenten met een vwo vooropleiding en ambitieuze studenten die extra uitdaging willen, is er aanvullend onderwijs in de vorm van Honours-onderwijs. Voor topsporters is er een specifieke regeling waarin de combinatie van topsport en het meer op afstand doorlopen van het onderwijsprogramma mogelijk is. Meer informatie over studeren en topsport vind je hier.

Team opleiding Fysiotherapie

We verwelkomen je graag bij ons op de opleiding!

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 12 december 2018