JAAR 2

Ergotherapie

In het tweede jaar verdiep je je aan de hand van 8 modules verder in het beroep van de ergotherapeut. Je gaat nog dieper in op de onderwerpen uit jaar 1 en ontwikkelt je vaardigheden verder. Daarna ben je klaar voor je stage en minor in jaar 3.

Modules

In het tweede jaar volg je onder ander de modules Mantelzorg, Werken in- en met een Community en Begeleiding van Terugkeer naar werk of studie.

Project

In het tweede jaar richten de projecten zich op meer complexe vraagstukken met een bijbehorende aanpak. Je stelt bijvoorbeeld een behandelplan op voor cliënten met psychische problemen binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Muhammet - Student jaar 3 Ergotherapie

Een van de leukste dingen vind ik de lessen die je naast ergotherapie krijgt, zoals neurologie, psychologie en kinesiologie.

Lees verder

Theorievakken

Bij de hoor- en werkcolleges in het tweede jaar ga je dieper in op de theorie uit jaar 1.

Je krijgt de volgende theorievakken:

  • Ergotherapie
  • Sociologie
  • Psychologie
  • Neurologie
  • Orthopedie
  • Pathologie
  • Kinesiologie

Vaardigheden

Bij de vaardighedenlessen word je klaargestoomd om in de beroepspraktijk cliënten te begeleiden, adviseren en ondersteunen. Je gaat verdiepend aan de slag met de theorie en vaardigheden uit jaar 1. De vraagstukken worden complexer en de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt dus ook. Op die manier ben je aan het eind van het tweede jaar goed voorbereid voor je stage.

Praktijkleren

Net als in jaar 1 ga je ook in jaar 2 aan de slag met praktijkleren. Eén dag in de week werk je met een groep medestudenten aan een project. Denk aan projecten met ouderen, basisschoolkinderen, vluchtelingen, mensen met psychische problemen of wijkgerichte projecten waar je al deze doelgroepen tegenkomt. De opleiding biedt veel verschillende projecten aan, maar je mag ook zelf invulling geven aan het praktijkleren. Het doel is dat je kennis maakt met de doelgroepen waar ergotherapeuten mee werken en dat je jouw kennis meteen kunt toepassen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 31 augustus 2021