Hogeschool van Amsterdam

HAAL MEER UIT JE OPLEIDING

Ergotherapie

Meer uit jezelf halen tijdens je opleiding? Ergotherapie biedt verschillende mogelijkheden, zo kun je ervoor kiezen om internationale ervaring op te doen of om een honours module te volgen.

Internationale ervaringen

‘At home’

De opleiding organiseert regelmatig internationale activiteiten op de HvA, op andere locaties in- en rondom Amsterdam of online. Je kunt deelnemen aan internationale gastlezingen, workshops, seminars en Wereld Ergotherapie Dag.

Elk jaar hebben we de ‘Mobility Week’ (een internationale uitwisseling in Amsterdam), waar docenten en studenten uit verschillende landen voor een week naar de HvA komen. Samen krijgen studenten lessen en een groepsopdracht en s’avonds zijn er veel sociale activiteiten.

Studenten kunnen ook kiezen voor een internationale HvA-minor, zoals de Minor Global Health. Daarnaast, streven we er naar dat alle studenten in contact komen met verschillende onderwerpen, theorieën, boeken en onderzoek vanuit het buitenland.

Studenten worden gestimuleerd om over grenzen te denken als het over hun studie en over de beroep ergotherapie . Een voorbeeld hiervan is het studentenplatform SPOT (Student Platform Occupational Therapy) waar je als student aan kunt deelnemen. Deze groep studenten organiseert diverse activiteiten, lezingen en excursies die zich richten op diversiteit en internationalisering. Zo hebben zij afgelopen jaar een rondleiding in Amsterdam door daklozen georganiseerd en een ‘meet and greet’ met studenten die in het buitenland studeerden. Diversiteit en internationalisering is een speerpunt van onze opleiding.

‘Abroad‘

Ben je geïnspireerd door deelname aan de 'At Home' activiteiten? Dan kun je ook een Mobility Week (in Zweden of in Zwitserland) gaan volgen of een minor, een congres, een eindstage of eindproject in het buitenland gaan doen. De opleiding heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Studenten kunnen in elk jaar meedoen met internationale activiteiten at home, abroad, voor korte of lange termijn.

In alle gevallen word je als student in het buitenland goed begeleid door ervaren docenten van de opleiding. Vanzelfsprekend is de begeleiding meer op afstand, maar deze verloopt goed door regelmatige coaching sessies via bijvoorbeeld Skype of Teams. Daarnaast wordt er van jou als student in het buitenland wel het een en ander verwacht, zoals goed voorbereiden en zelf op zoek gaan naar huisvesting en financiering We hebben een International Office op de faculteit die je daarbij kan ondersteunen.

Vanuit de opleiding hebben we veel contacten in België, Zweden, Zwitserland en Bulgarije. Maar verder weg zijn er ook mogelijkheden in Suriname, Kaapverdië, Myanmar, Nepal, Tokio en Mongolië. Elk semester kunnen studenten met de coördinator internationalisering overleggen om te kijken waar mogelijkheden zijn.

Honours modules

Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen naast hun studie, wordt honoursonderwijs aangeboden. Honoursonderwijs biedt volop mogelijkheden om je talenten te ontdekken en je kennis over brede maatschappelijke gezondheidsvraagstukken verder te ontwikkelen. Tijdens de verschillende modules verdiep je je samen met studenten van andere opleidingen in verschillende thema’s.

De Honours Talent Module is een module die faculteitsbreed wordt aangeboden voor eerstejaars studenten die zich willen oriënteren en onderzoeken of het honoursonderwijs bij hen past. De module bestaat uit vier thema's:

  • Persoonlijk Leiderschap;
  • Maatschappelijk Ondernemen
  • Gezondheid & Wetenschap
  • Geneeskunde

Als je start met de opleiding in studiejaar 2020-2021 is inschrijven voor deze module mogelijk vanaf oktober 2020 via SIS.

De Honours Modules hoofdfase 1 worden aangeboden aan tweedejaars studenten. Deze modules zijn juist voor de studenten die meer willen en kunnen dan in het reguliere onderwijsprogramma mogelijk is. De volgende modules worden aangeboden:

  • Honoursprogramma Geneeskunde;
  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap Honours Module Maatschappelijk ondernemen.

Meer informatie over honours onderwijs krijg je tijdens je opleiding en vind je op MijnHvA.

De Honours Modules hoofdfase 2 en 3 worden faculteitsbreed aangeboden in het derde en vierde jaar en kunnen worden gevolgd naast het reguliere onderwijs. Voor deze modules zijn instroomeisen en selectieprocedures vastgesteld. Mogelijkheden zijn:

  • Honoursprogramma Geneeskunde
  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap
  • Honours Module Maatschappelijk Ondernemen

Meer informatie over honours onderwijs krijg je tijdens je opleiding en vind je op MijnHvA.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 18 januari 2021