Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ergotherapie

Haal meer uit je opleiding

Naast het regulierre studieprogramma krijg je bij Ergotherapie alle vrijheid om meer uit je studie te halen. Zo kun je een Honours Module volgen of deelnemen aan diverse internationale activiteiten in Nederland of in het buitenland.

Internationale activiteiten 'at home'

Binnen de opleiding vinden wij diversiteit en internationalisering erg belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig internationale activiteiten op de HvA, op andere locaties in- en rondom Amsterdam of online. Studenten nemen bijvoorbeeld deel aan internationale gastlezingen, workshops, seminars en de Wereld Ergotherapie Dag.

Ook vindt ieder studiejaar de Mobility Week plaats; een internationale uitwisseling waarvoor docenten en studenten uit verschillende landen een week naar de HvA komen. Je kunt ook kiezen voor een internationale HvA-minor, zoals de minor Global Health. 

Studentenplatform SPOT (Student Platform Occupational Therapy)

Je wordt gestimuleerd om tijdens de opleiding buiten je eigen grenzen te denken. Neem bijvoorbeeld deel aan het studentenplatform SPOT (Student Platform Occupational Therapy). SPOT is een commissie van ergotherapie studenten die bijvoorbeeld een rondleiding in Amsterdam organiseren, gegeven door daklozen en een ‘meet and greet’ met studenten die in het buitenland studeerden.

Naar het buitenland

Ben je tijdens de opleiding geïnspireerd door deelname aan de 'At Home' activiteiten? Je kunt ook naar het buitenland voor een internationale ervaring. Doe bijvoorbeeld mee aan een uitwisselingsweek in Zweden of Zwitserland. Verder weg zijn er ook mogelijkheden, zoals in Suriname, Japan en Mongolië. Of kies voor een congres, minor, eindstage of eindproject in het buitenland. De opleiding Ergotherapie heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Je kunt in elk studiejaar deelnemen aan internationale activiteiten in Nederland of in het buitenland, voor korte of lange termijn.

Honours modules

Wil je meer uitdaging naast je opleiding? Volg dan 1 of meerdere Honours Modules. Deze modules bieden volop mogelijkheden om je talenten te ontdekken en je kennis over brede maatschappelijke gezondheidsvraagstukken verder te ontwikkelen. Tijdens de modules verdiep je je samen met studenten van andere opleidingen in verschillende thema’s. Je volgt de Honours Moduels naast je reguliere studieprogramma en betaalt geen extra collegegeld.

JaarWat Aanbod
1

Honours Talent Module (voor oriëntatie honoursonderwijs)

Thema's:

  • Persoonlijk Leiderschap
  • Maatschappelijk Ondernemen
  • Gezondheid & Wetenschap
  • Geneeskunde
2

Honours Modules 

  • Honoursprogramma Geneeskunde
  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap
  • Honours Module Maatschappelijk Ondernemen
3 en 4

Honours Modules (let op: hiervoor gelden instroomeisen en selectie)

  • Honours Module Gezondheid & Wetenschap
  • Honours Module Maatschappelijk Ondernemen
Jaar 2
Jaar 3 en 4