Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Wil je graag leren hoe je mensen kunt coachen, begeleiden en adviseren? En spreekt het je aan om medische, psychologische en sociologische kennis met elkaar te combineren? Dan zou de opleiding ergotherapie wel eens heel goed bij jou kunnen passen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat doe je als Ergotherapeut?

Als ergotherapeut ondersteun je mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat zij dagelijkse activiteiten als sport, werken, spelen, koken of studeren weer kunnen uitvoeren. Daarbij kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan.

Stel je voor: een man heeft na een auto-ongeluk blijvende rugklachten. Hoe kan hij een hele dag op kantoor achter zijn bureau zitten? Een meisje van 10 jaar oud heeft moeite met het leren schrijven. Hoe kan zij toch goed meekomen met de rest van de groep op school? Een meneer van zeventig heeft dementie. Hoe kan hij veilig en zelfstandig thuis blijven wonen? Deze mensen kun je tegenkomen als je bent opgeleid tot ergotherapeut.

De opleiding Ergotherapie duurt vier jaar. Tijdens de opleiding werk je in de eerste twee jaar aan verschillende praktijkgerichte opdrachten. De theorie en vaardigheden die je leert in de hoor- en werkcolleges kun je gelijk toepassen op het groepsproject waar je op dat moment mee bezig bent. Daarnaast doe je een dag in de week ervaring op in de praktijk. In jaar 3 en 4 doe je twee lange stages, een minor en een afstudeerproject.

Lees meer over het studieprogramma van Ergotherapie

Er zijn verschillende werkgebieden waar je als ergotherapeut aan de slag kunt. Bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum, ziekenhuis, revalidatiekliniek, buurthuis of je kunt werken als ergotherapeut bij de gemeente of bij mensen thuis. Ben je een ondernemend type? Dan is er ook de mogelijkheid al tijdens of na afronding van de opleiding een eigen onderneming starten.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de opleiding Ergotherapie

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over de toelatingseisen voor de opleiding Ergotherapie

Schrijf je uiterlijk op 1 juni 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over inschrijven voor de opleiding Ergotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid
Muhammet - Student jaar 3 Ergotherapie

Ergotherapie is erg breed en biedt enorm veel mogelijkheden.

Lees verder