Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Een ergotherapeut ondersteunt en adviseert mensen die niet meer vanzelfsprekend hun dagelijkse activiteiten kunnen doen in huis, op school, op het werk of in de buurt. Bijvoorbeeld door ouderdom, een lichamelijke aandoening, een psychische beperking of door beperkte sociale mogelijkheden. Jij bedenkt als ergotherapeut creatieve en praktische oplossingen, zodat mensen de activiteiten die zij belangrijk vinden, weer kunnen uitvoeren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Als ergotherapeut ondersteun je mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat zij dagelijkse activiteiten weer kunnen uitvoeren. Daarbij kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan. Het is dus belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Je krijgt vakken als Ergotherapie, Psychologie en Vaardigheden.

Bekijk studieprogramma Ergotherapie

Wat word je met de opleiding?

Na de opleiding kun op veel verschillende plekken aan de slag als ergotherapeut. Denk aan het ziekenhuis, in de psychiatrie, in de wijk of bij een gemeente. Wil je verder studeren? Na je afstuderen kun je doorstromen naar de European Master of Science in Occupational Therapy bij de HvA (deeltijd).

Bekijk beroepen Ergotherapie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding Ergotherapie met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende eisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te starten met de opleiding.

Bekijk toelatingseisen Ergotherapie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Ergotherapie tot uiterlijk 1 mei 2021 via hva.studielink.nl (met je DigiD). Let op: de aanvraag van een DigiD duurt minstens 5 werkdagen. Vraag deze dus op tijd aan. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deze is verplicht, hierna krijg je een studiekeuzeadvies.

Lees meer over inschrijven en studiekeuzecheck Ergotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid