Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Opleiding voor Ergotherapie. Bachelor, voltijd

Een ergotherapeut ondersteunt en adviseert mensen die niet meer vanzelfsprekend hun dagelijkse activiteiten in huis, op school, op het werk of in de buurt kunnen doen. Dit kan komen door ouderdom, een lichamelijke aandoening, een psychische beperking of door beperkte sociale mogelijkheden. Jij bedenkt als ergotherapeut creatieve en praktische oplossingen, zodat mensen de activiteiten die zij belangrijk vinden weer kunnen uitvoeren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat houdt de opleiding in?

Als ergotherapeut ondersteun je mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat zij dagelijkse activiteiten weer kunnen uitvoeren. Daarbij kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan. Het is dus belangrijk dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Je krijgt vakken als Ergotherapie, Psychologie en vaardigheden.

Lees meer over het studieprogramma van Ergotherapie

Wat word je met de opleiding?

Na afstuderen kun op veel verschillende plekken aan de slag als ergotherapeut. Denk aan het ziekenhuis, in de psychiatrie, in de wijk of bij een gemeente. Wil je verder studeren? Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de HvA European Master of Science in Occupational Therapy (deeltijd).

Lees meer over de beroepsmogelijkheden na de opleiding Ergotherapie

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot de opleiding met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Er gelden geen aanvullende eisen, wel een aanbeveling: het vak Biologie. Daarnaast is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht om te mogen starten met de opleiding.

Lees meer over de toelatingseisen voor de opleiding Ergotherapie

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Voor het studiejaar 2021-2022 kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 1 mei 2021 inschrijven. Na inschrijving via Studielink ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Lees meer over inschrijven voor de opleiding Ergotherapie
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid