Hogeschool van Amsterdam

Accountancy

Bachelor, voltijd

De accountant van nu is allang geen boekhouder meer. Door de digitalisering van de financiële administratie is het beroep volop in beweging. Jouw werkzaamheden als toekomstig accountant bestaan uit meer dan alleen jaarrekeningen controleren bij klanten of samenstellen. Wil je MKB-ondernemers adviseren over financiële verslaggeving en fiscale wet- en regelgeving? Wil je meedenken over welke investeringen en financieringen een bedrijf moet doen? Wil je je kennis inbrengen in een auditteam? Kortom: een afwisselend beroep. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Accountancy iets voor jou.

Je werkt vaak samen in een team of met andere specialisten die kennis hebben van bijv. belastingrecht of IT. Je bent daarnaast onafhankelijk, je weet wat je zegt en je zegt wat je moet zeggen.

 

Verwacht veel werkcolleges, zelfstudie en projectopdrachten. In de propedeuse ga je werken aan verschillende vraagstukken uit de beroepspraktijk. Denk hierbij aan het berekenen van kostprijzen, het geven van fiscaal advies aan ondernemers en het samenstellen en controleren van jaarrekeningen. Om deze taken goed uit te voeren, leer je onder andere financiële berekeningen te maken en met behulp van onderzoek bedrijfsvraagstukken te beantwoorden. In verschillende vakken leer je hoe bedrijfsprocessen ingericht zijn. Uiteraard is er veel aandacht voor je IT-kennis en -vaardigheden, je studievaardigheden en internationalisering. Het laatste jaar volg de verplichte doorstroomminor Accountancy, die je afsluit met de Landelijke Overall Toets. Je rondt je studie af met een afstudeeronderzoek in de praktijk.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 18 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Een bachelordiploma Accountancy is een ideale voorbereiding op een vervolgopleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Deze vervolgstudies kun je combineren met een baan op een accountantskantoor.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Drie studenten en een docent vertellen je meer over de studie. Past deze opleiding bij jou? Wat leer je tijdens je studie? Ook kom je te weten wat er leuk is aan studeren bij de HvA en studeren in Amsterdam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat is het verschil tussen BEDRIJFSECONOMIE & ACCOUNTANCY?!

In deze video ga ik op onderzoek uit wat de verschillen tussen Bedrijfseconomie & Accountancy zijn. Zo kijk ik zelf op de site, stel ik vragen aan studenten en heb ik een gesprekje met een leraar!

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie