Hogeschool van Amsterdam

Accountancy

Bachelor, voltijd

De accountant van nu is allang geen boekhouder meer. Door de digitalisering van de financiële administratie is het beroep volop in beweging. Wil je MKB-ondernemers adviseren over financiële verslaggeving en fiscale wet- en regelgeving? Wil je meedenken over welke investeringen en financieringen een bedrijf moet doen? Wil je je kennis inbrengen in een auditteam? Kortom: een afwisselend beroep. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Accountancy iets voor jou.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Je werkt vaak samen in een team of met andere specialisten die kennis hebben van bijv. belastingrecht of IT. Je bent daarnaast onafhankelijk, je weet wat je zegt en je zegt wat je moet zeggen.

Bekijk hier het filmpje waarin Raoul en Jo-Ann je alles vertellen over de opleiding Accountancy aan de HvA. 

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens de opleiding werk je aan verschillende vraagstukken uit de beroepspraktijk. Om deze taken goed uit te voeren, leer je onder andere financiële berekeningen te maken en met behulp van onderzoek bedrijfsvraagstukken te beantwoorden. In verschillende vakken leer je hoe bedrijfsprocessen ingericht zijn. Uiteraard is er veel aandacht voor IT-kennis en -vaardigheden, studievaardigheden en internationalisering. Je rond de studie af met de doorstroomminor Accountancy en een afstudeeronderzoek in de praktijk.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Een bachelordiploma Accountancy is een ideale voorbereiding op een vervolgopleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Deze vervolgstudies kun je combineren met een baan op een accountantskantoor.

Wat word je met de opleiding?

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Wat zijn de toelatingseisen?

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Wanneer en hoe schrijf je je in?
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie