Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De accountant van nu is allang geen boekhouder meer. Door de digitalisering van de financiële administratie is het beroep volop in beweging. Als accountant adviseer je over financiële verslaglegging, fiscale wet- en regelgeving en denk je mee over welke investeringen of financieringen een bedrijf kan doen. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Accountancy iets voor jou.

Schrijf je in tot uiterlijk 1 juli
In deze video vertellen Raoul en Jo-Ann je alles over de opleiding Accountancy.

Begin jij na de zomer met de Accountancy? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding Accountancy werk je vanuit een stevige theoretische basis aan diverse vraagstukken uit de beroepspraktijk, bijvoorbeeld financiële verslaggeving en fiscale wet- en regelgeving. Ook besteedt het studieprogramma veel aandacht aan het ontwikkelen van jouw IT-kennis en -vaardigheden, studievaardigheden en internationalisering.

Oud-student vertelt over de inhoud van de opleiding
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met het economische werkveld en de financiële wereld. Je ontdekt wat er komt kijken bij het werk van een finance professional en waar jij goed in bent.

Jaar 2

In jaar 2 ga je dieper in op de accountantstheorie en praktijk. Je volgt specialistische vakken zoals Financial Accounting en Accounting Information Systems. Ook pas je steeds de theorie toe in een beroepsvraagstuk.

Jaar 3

In jaar 3 werk je vaak samen aan projecten over IT-Audit en Financial Management. Deze kennis heb je nodig voor je stage later in het studiejaar. Ook werk je aan een project dat zicht richt op duurzaamheid binnen de accountantspraktijk.

Jaar 4

In jaar 4 volg je een half jaar de verplichte doorstroomminor Accountancy. Daarna ga je aan de slag met je afstudeeronderzoek over een actueel probleem uit de beroepspraktijk.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij de opleiding Accountancy heb je minimaal 15 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 25 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere studiematerialen.

Lees meer over studiekosten

Waarom Accountancy aan de HvA?

  • Je besteedt tijdens de opleiding veel aandacht aan de Engelse taal en leert de vaardigheden die je nodig hebt in een internationale omgeving.
  • De opleiding biedt een goede combinatie tussen theorie en beroepspraktijk en veel persoonlijk contact in werkgroepen en projecten.
  • Je studeert in Amsterdam; de stad met de 4 grootste accountantskantoren van Nederland. Je werkt mee aan hun projecten en kunt er stage lopen. Na de opleiding vinden de meeste studenten er hun eerste baan.
  • De HvA biedt samen met de Universiteit van Amsterdam een erkende verkorte vervolgopleiding aan tot registeraccountant (RA).
  • Het gemeenschappelijke 1e studiejaar maakt het mogelijk om na 1 jaar over te stappen naar de opleiding Finance & Control of de opleiding Finance, Tax and Advice.
Lees verder

Voor wie?

  • Je vindt wiskunde en economie interessante vakken.
  • Je bent ambitieus, kritisch, analytisch en je hebt cijfermatig inzicht.
  • Je kunt goed met mensen omgaan.