Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Afgestudeerd? Een hbo-bachelordiploma Accountancy biedt verschillende carrièrepaden. Je kunt direct aan de slag bij een (inter)nationaal bedrijf als assistent-accountant of controller of je gaat doorstuderen.

Bekijk het interview met oud-student Thijmen van der Voort

Jouw toekomstige loopbaan

Na de vervolgstudie tot Registeraccountant (RA) of Accountant-administratieconsulent (AA) werken afgestudeerden vaak bij een accountantskantoor. Na gemiddeld vijf jaar maken velen een vervolgstap in hun carrière en komen terecht in een interne audit- of controllersfunctie, waarbij de nadruk meer ligt op de interne processen van een bedrijf. Of je groeit op termijn door naar CFO (Chief Financial Officer) of Financieel Directeur van een multinational.

Doorstuderen na je opleiding?

De opleiding Accountancy biedt een goede basis voor een opleiding tot Registeraccountant (RA) of Accountant-administratieconsulent (AA). Mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de opleiding die je wilt doen en aan welke hogeschool of universiteit. Bij doorstroom naar een wo-master moet je vaak eerst een doorstroom- en schakelprogramma volgen.

Meer over verder studeren