Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Afgestudeerd? Met een hbo-bachelordiploma heb je een goede basis om verder te studeren. Bijvoorbeeld bij een van de masteropleidingen van de HvA. Een professionele hbo-master en een wetenschappelijke master leiden op tot hetzelfde niveau. Je kunt ook doorstuderen voor RA of AA, of direct bij een nationaal of internationaal bedrijf gaan werken.

Registeraccountant of accountant-administratieconsulent 

Als je verder studeert tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA) krijg je nóg meer mogelijkheden in je werk. Registeraccountants controleren bijvoorbeeld de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen. Accountant-administratieconsulenten adviseren ondernemingen over bedrijfsadministratie, belasting, bedrijfsopvolging, financiering, leningen, verzekeringen en pensioenen. 

Wil je accountant-administratieconsulent (AA) worden? Dan volg je nog een post-bachelor op hbo-niveau. Wil je registeraccountant (RA) of controller? Dan moet je eerst een master en een postmaster volgen.

Hogescholen en universiteiten geven aan of en onder welke voorwaarden, je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen zijn. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- of schakelprogramma.

De opleiding Accountancy aan de HvA is een goede voorbereiding op een opleiding tot registeraccountant (RA) aan de Universiteit van Amsterdam of een andere universiteit (3 jaar in deeltijd). De opleiding is ook een passende opstap naar de opleiding accountant-administratieconsulent (AA) bij bijvoorbeeld Hogeschool Utrecht of Avans+ in Amsterdam.

Master volgen aan de UvA

De HvA-opleiding Accountancy heeft afspraken gemaakt met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Na je bachelor Accountancy kun je verder studeren voor de master Accountancy(opent in nieuw venster) en postmaster Accountancy(opent in nieuw venster) aan de UvA. Om die overstap te maken, volg je eerst een half jaar een schakelprogramma (als je geen HvA-doorstroomminor hebt gevolgd) en daarna de master.