Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Bilal loopt stage bij KPMG

Student Accountancy

Testimonial AC-student Bilal Amkoum

'Tijdens de stage leer je de theorie toepassen en ervaar je hoe het is om als accountant te werken. In februari start mijn stage bij KPMG.'

Het leukste vak van de opleiding Accountancy (AC) tot nu toe, is Administratieve Organisatie. Bij dit vak leer je welke processen bedrijven hebben en waar het mis kan gaan. Door allerlei (beheersings)maatregelen leer je om de risico’s op bijvoorbeeld diefstal te verminderen.

Een pittige studie

Omdat de studiebelasting en het tempo van de opleiding behoorlijk hoog is, is het belangrijk om bij te blijven, achterstanden zijn anders moeilijk weg te werken. Je hebt ongeveer 18 uur in de week les en je moet ongeveer 18 uur zelf studeren en je huiswerk maken.

20 weken stage bij KPMG

Via onze studievereniging Imperia kun je gemakkelijk aan een stageplek voor jaar 3 komen. De studievereniging regelt namelijk vaak borrels waar bedrijven en (toekomstige) stagiairs elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens de stage leer je de theorie in de praktijk toepassen en ervaar je zelf hoe het is om als accountant aan de slag te gaan. Zelf heb ik al een mooie stageplek gevonden. In februari 2017 ga ik namelijk stagelopen bij accountantskantoor KPMG.

Na afronding van de studie wil ik doorstuderen om registeraccountant (RA) te worden. Mijn stage helpt mij daar al goed bij, maar voor RA mag ik nog wel even doorleren!

Theorie direct omzetten in de praktijk

AC is een diverse opleiding en leert je om analytisch naar een bedrijf te kijken. Doordat de vakken in samenhang zijn met elkaar, zie je zelf al snel verbanden. Vanaf het tweede semester ben je naast de vakken die je volgt ook bezig met projecten. Met deze projecten pas je de theorie toe in de praktijk.

Dat vind ik zelf dan ook het mooie aan de opleiding: je krijgt de mogelijkheid om de theorie die je leert, direct om te zetten in de praktijk.