Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma – Jaar 4

Sociaal Juridische Dienstverlening

Minor

Tijdens het eerste en tweede blok van het vierde jaar ga je een minor volgen. Een minor is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar ter verbreding of verdieping van je studie. Je kiest zelf een minor. Dit kan een minor bij de HvA zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om deze bij een andere hogeschool of zelfs in het buitenland te volgen. Voor sommige minoren gelden bepaalde instapvoorwaarden. Deze instapvoorwaarden en meer informatie vind je op de pagina over minoren.

De opleiding SJD biedt vijf minoren aan:

  • Armoede Interventies
  • De Veranderende Stad
  • Jeugd en Criminaliteit
  • Mediation
  • Recht en Zekerheid in het Sociale Domein

Afstuderen

Het laatste half jaar van de opleiding staat in het teken van het afstuderen. Je werkt dan aan je afstudeeropdracht. Dit is een onderzoek dat je uitvoert voor een organisatie uit het SJD-werkveld. Je kunt je afstudeeronderzoek zowel in Nederland als in het buitenland uitvoeren.

Naast de afstudeeropdracht besteed je in het laatste semester van het vierde jaar veel aandacht aan het Competentie Assessment (Compas). In dit studieonderdeel ga je met twee assessoren in gesprek. Aan de hand van je portfolio wordt dan bepaald of je startbekwaam bent; klaar om af te studeren en competent om als professional het SJD-beroepenveld in te gaan.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 27 juli 2017