Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Ashley Bollerman

Tweedejaarsstudent SJD

"Na een keuzetraject kwam ik op SJD uit. De opleiding spreekt me heel erg aan, vanwege de afwisseling tussen de juridische en sociale kant."

“Voor ik met SJD begon heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan. Bij die opleiding vond ik de sociale kant heel leuk, maar ik had het gevoel dat ik iets miste. Na een keuzetraject kwam ik op SJD uit. De opleiding spreekt me heel erg aan, vanwege de afwisseling tussen de juridische en sociale kant.

Het recht is erg interessant, maar het is ook belangrijk dat je het als SJD-student leuk vindt om met mensen om te gaan. Want bij de meeste beroepen die je straks kunt gaan uitoefenen zul je natuurlijk veel menselijk contact hebben. Verder is het belangrijk dat je goed bent in taal of er in ieder geval voor open staat om aan je taalvaardigheid te werken.

Tijdens de lessen worden praktijkvoorbeelden uit Amsterdam gebruikt. Je gaat dus echt aan de slag met actuele casussen uit de stad waar je studeert. Deze worden op een leuke en creatieve manier in de opleiding verwerkt, waardoor je ook meteen ziet hoe het recht in de praktijk werkt.”