Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Sociaal Juridische Dienstverlening

Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je persoonlijkheid. Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Het heeft ook meerwaarde voor jou persoonlijk: je wordt zelfstandiger, flexibeler en je doet nieuwe ervaringen op.

Internationale SJD-dag

Elk jaar organiseert de opleiding SJD van de HvA de Internationale SJD-dag. Daar presenteren studenten die naar het buitenland zijn geweest hun resultaten en vertellen zij over hun ervaringen. Jij kunt ook een studieonderdeel in het buitenland doen.

Er zijn in het eerste jaar excursies naar Brussel, Genève, en Straatsburg. In het tweede studiejaar kun je bijvoorbeeld deelnemen aan het keuzevak ‘Marokko’. Een buitenlandstages kun je doen in het derde jaar van de opleiding. Als afstudeerder kun je buitenlandervaring opdoen via internationale minoren, externe onderzoeksopdrachten en het uitwisselingsprogramma met de Hogeschool Leuven.

International Office

Als je de ambitie hebt om in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht in het buitenland te doen, dan is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriëntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of maak een afspraak bij het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 27 juli 2017