Hogeschool van Amsterdam

Master Social Work

Social Work. Master, deeltijd

Bent u een ervaren, ambitieuze social worker en wilt u zich verder ontwikkelen in uw vakgebied? De master Social Work biedt u de mogelijkheid om naast uw werk de kennis en vaardigheden op te doen die dit mogelijk maken.

Tijdens deze tweejarige deeltijdopleiding verbindt u praktijk met theorie en beleid. U ontwikkelt leiderschapskwaliteiten en onderzoeksvaardigheden. Problemen waar uw organisatie mee te maken heeft, staan centraal in de opdrachten die u uitvoert. De kennis die u opdoet, is direct toepasbaar in uw werk.

Bent u geïnteresseerd in de master Social Work en wilt u graag weten of de opleiding bij u past? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op 24 mei

De master Social Work duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters. In deze semesters komen telkens drie leerlijnen terug: • Social Work Theory • Praktijkgericht onderzoek • Professionele leerbegeleiding

Lees meer

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week. Op vrijdag heeft u van 10.00 tot 17.30 uur college. Twee keer per jaar heeft u op vrijdag en zaterdag een startseminar.

Lees meer

Tijdens de master bereidt u uzelf voor op een senior positie met een leidende rol binnen uw organisatie, waar u professionalisering- en veranderprocessen aanstuurt.

Om deel te nemen aan deze master heeft u een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo) op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo-niveau in social work. Ook heeft u een relevante werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Lees meer

De master gaat van start op vrijdag 1 september 2017. U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt naar aanleiding van uw entreegesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht